Rate this post
 • Bewegen bij oncologie
  Rate this post

  In meerdere onderzoeken is aangetoond dat (goed) bewegen preventief werkt en belangrijk is zowel vóór als na de ingreep.

  Binnen Zande Therapie & Zorg wordt door Fysiotherapie Zande en Clara Feenstra Huid & Oedeemtherapie een oefen- en revalidatietraining aangeboden voor mensen met oncologieklachten. Ook patiënten die als gevolg van borstkanker een operatieve ingreep moeten of hebben ondergaan, werken bij Fysiotherapie Zande aan de fysieke gesteldheid.
  Onder goede en vakkundige begeleiding bewegen en trainen is voor iedereen van belang, maar is extra van belang als er sprake is van oncologische problemen. En wat is er onder die omstandigheden prettiger dan dit binnen een veilige, ontspannen en sfeervolle ambiance te kunnen doen, gewoon tussen medemensen en niet (alleen) ­mede-lotgenoten?
  Na je operatieve ingreep is het doel van bewegen vooral gericht op het plezier in bewegen, de verbetering van je algehele conditie, mobiliteit, spierkracht en diverse functies, alsmede het verminderen of voorkomen van eventueel ontstane lymfoedeem.
  Bewegen is van groot belang en bevordert een spoedig herstel na een medische ingreep.

  Revalidatie na hartklachten
  Bij Fysiotherapie Zande ben je ook aan het juiste adres voor revalidatie na hartklachten. Er bestaat een duidelijke groei van het aantal patiënten met de specifieke diagnose ‘hart­falen’. Wegens de duidelijke toename van het aantal mensen met hartfalen is de revalidatiezorg verplaatst naar de ‘eerste lijn’, namelijk je fysiotherapeut in plaats van het ziekenhuis.
  Vanwege de grotere kans op complicaties is een gedegen basiskennis van de cardiologie en de trainingsleer een vereiste voordat men met deze patiëntengroep aan de slag gaat in de oefenzaal. Deze specialistische kennis is bij Fysiotherapie Zande 100% up to date aanwezig.

  Zwangerschapscursus
  Onder leiding van Mensendieck oefentherapeute Roxan Bovelander biedt Fysiotherapie Zande professionele zwangerschapscursussen aan. In deze 8-weekse cursus leer je op een leuke en ontspannen manier jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw bevalling. Binnen deze groepslessen worden vele handvatten gegeven door middel van informatie, leefregels en basis-houdingsoefeningen. Naast de groepsinformatie is er uiteraard ruimte voor persoonlijke aandacht om specifieke vragen en/of klachten te behandelen. De achtste lesdag wordt na de bevalling als terugkomdag gepland.

  Tevens is er bij Fysiotherapie Zande de mogelijkheid voor zwangeren om zowel voor als na de bevalling aan de conditie en kracht te werken binnen de diverse FysioSport groepen en is Fysiotherapie Zande gespecialiseerd in het behandelen van zwangerschapsklachten.

  Bewegen voor jongeren
  Wil jij wel beter sporten én bewegen? Wil jij fitter worden? Maar is een sportschool of sportclub niet jouw ding? Kom dan eens kijken op de beweeg- en sportgroepen voor jongeren bij Fysiotherapie Zande. Mensendieck therapeute Roxan geeft leuke, inspirerende en uitdagende sporturen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply