Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Bewegen en afvallen wordt zo steeds leuker’
  Rate this post

  Bij veel mensen staat ‘afvallen’ bovenaan hun lijstje met goede voornemens. Afvallen ís ook een mooi doel, maar je weet vast ook hoe het vaak afloopt met goede voornemens… Afvallen heeft namelijk weinig te maken met het moment, maar veel meer met de juiste methode.

  Waarschijnlijk vraag je je nu af: maar wat is die juiste methode dan? Het antwoord is: er bestaat geen ideale methode. Afvallen is een ‘vak’ apart en er zijn vele factoren van invloed op het resultaat. Bovendien werkt een bepaald dieet bij de een wél en bij de ander totaal niet. Anneke, 45 jaar, weet daar alles van: ‘Iedere januari nam ik me voor om eindelijk die vijf kilo af te vallen, maar na een maand of twee moest ik toegeven dat het niets had opgeleverd. Sterker nog, er waren stiekem alleen maar kilo’s bijgekomen. Frustrerend!

  Anneke ontdekte dat ze teveel koolhydraten at en daar te weinig bij bewoog. Toen ze dagelijks ging fietsen en gebalanceerder ging eten, verloor ze langzaam gewicht. ‘Toch wou ik dit proces versnellen, zodat ik in de zomer eindelijk van mijn overtollige kilo’s verlost zou zijn. Sindsdien doe ik iedere week een ‘actieve infraroodworkout’. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar het houdt in dat ik oefeningen doe ik een cabine met infrarood licht. Door de extra gewichten aan mijn armen en benen kan ik de oefeningen zo pittig maken als ik wil. Het infrarood licht stimuleert de vetafbraak en de spieropbouw. Ik merk dat mijn benen en buikje strakker worden. En, niet geheel onbelangrijk, het is gezellig bij Mariëtte in de salon. Vroeger voelde sporten als een verplichting. De infraroodworkout vraagt nog steeds om mijn inzet, maar op een veel positievere manier. Bewegen en afvallen wordt op deze manier steeds leuker!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply