Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Bewegen helpt bij emotieregulatie

    Hoe ga jij om met emoties en hoe uit je deze? Emoties horen er te zijn en moeten ook zeker niet weggestopt worden. Soms moet er alleen gekeken worden naar een andere manier om deze te uiten.

    Psychomotorische therapie kan je hierbij helpen, door je te laten ervaren en in een veilige omgeving aan jouw doel te werken. Net even dat stapje verder gaan en daarbij geconfronteerd worden met je huidige gedrag, maar daarna oefenen met nieuw gedrag. Dit allemaal gebeurt spelenderwijs. Hierin wordt natuurlijk rekening gehouden met je leeftijd. Hoe ga je bijvoorbeeld om met verdriet of frustratie? Hoe uit zich dit naar anderen? Ben je iemand die alle emoties wegstopt en ineens kunt ontploffen na een kleine gebeurtenis? Of ben je bijvoorbeeld iemand die vooral emoties afreageert op anderen? Wanneer je dit vergelijkt met hoe je op je werk of op school functioneert, zit hierin een vaak een grote overlap. Dit zijn de signalen die de psychomotorisch therapeut ook gebruikt. Vanuit dit uitgangspunt wordt er ontdekt, ervaren en geoefend met betrekking tot de hulpvraag, zodat het doel wordt bereikt.
    Je leert om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedrag en je krijgt vaardigheden aangeleerd om deze verantwoordelijkheid aan te kunnen. Je ervaart op deze manier dat je grotendeels zelf verantwoordelijk kunt zijn over je gevoelens en gedragingen.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply