Rate this post
 • Bewegen is belangrijk, ook in de winter
  Rate this post

  Je vindt je gezondheid belangrijk, maar je ziet het niet zitten om in een sportschool bezig te zijn.
  Ga je liever lekker buiten aan de slag? Dan is bootcamp geschikt voor jou! Bootcamp is een vorm van ­fitness waarmee je in de frisse buitenlucht aan de slag gaat met jouw eigen doel, zoals fitter worden, ­afvallen, sterker worden of meer uithoudings­vermogen kweken.

  4 beweegredenen
  1. Bewegen is goed voor je hart
  2. Bewegen verlaagt de kans op overgewicht
  3. Bewegen is goed voor je sociale contacten
  4. Bewegen kan de kans op stress, angst en depressie verlagen

  Terug naar je ‘oude ik’
  Als je aan het herstellen bent van een ernstige ziekte, is het belangrijk om weer in beweging te komen. Lang stilzitten is namelijk niet goed voor je hart, je spieren en je vatenstelsel. Alles wordt slapper en je bloedsomloop stagneert. Een 1-op-1-training is dan heel effectief. Een personal trainer weet wat je aankunt, en kan je motiveren. Natuurlijk worden de trainingen heel voorzichtig opgebouwd. En je krijgt ook voedingsadviezen om
  je herstel te ondersteunen. Verder ben je misschien mentaal achteruitgegaan. Je twijfelt misschien of je wel weer alles kunt wat je eerder ook kon. Je personal trainer is behalve een stok achter de deur ook een ‘mental coach’, die je helpt als je het moeilijk krijgt.

  Motivatietips voor de winter
  • Ga op zoek naar een doel dat je ergens volgend jaar zou willen bereiken. Als je nú begint, ben je op tijd om komende zomer fit op vakantie te kunnen gaan.
  • Koud buiten? Moe en geen zin? Zoek een goede vriend(in) om samen mee te sporten!
  • Wees niet te streng voor jezelf. Je mag best lekker eten tijdens de feestdagen, maar hou je wel aan je routine. Het is leuk om je vooruitgang te zien op de weegschaal!
  • Laat de kou je niet tegenhouden. Je kunt een ­nieuwe outfit aanschaffen die jou goed warm houdt. De bootcamplessen van Coach Rachelle gaan ook door in de winter…

  Over Rachelle Verweij
  Rachelle is 27 jaar en heeft eerder op hoog niveau geturnd. Vervolgens heeft ze ruim 6 jaar bij een filiaal van een fitnessketen gewerkt, totdat ze in juni 2016 haar eigen onderneming is begonnen. Rachelle Verweij biedt 4 keer per week bootcamplessen aan, waarvan 2 in Dordrecht en 2 in Streefkerk. Ook biedt ze Personal Training.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply