Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Bewegen is leuk!

  ‘Peuterpret’ is een beweegprogramma voor peuters van 2-4 jaar in de gemeente Leidschendam-Voorburg, en is een samenwerking tussen JGZ ZHW, Kinderfysiotherapie Barel-van Zee, Florence en Vlietkinderen. Onder begeleiding van kinderfysiotherapeute Alette Barel-van Zee verbeteren peuters hun motorische vaardigheden. Ook leren zij dat bewegen leuk is en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Het programma bestaat uit 12 wekelijkse beweeglessen van 45 minuten per les in een groep van 3 tot 6 kinderen. Ook zijn er 4 ouderbijeenkomsten.

  Programma
  ‘Peuterpret’ start met een intake door de kinderfysiotherapeute Alette Barel-van Zee. Samen met de ouder / verzorger kijkt Alette naar persoonlijke doelen voor het kind. Tijdens de 12 beweeglessen komen verschillende oefeningen aan bod: springen, klimmen, balanceren, gooien en vangen. Na afloop van de lessen kunnen de kinderen met een sportstrippenkaart kennismaken met het sportaanbod in de gemeente.

  Ouderbetrokkenheid
  Een pedagoog en diëtist verzorgen 4 keer per traject een ouderbijeenkomst. Met een kopje koffie of thee wordt gesproken over verschillende thema’s die met voeding en opvoeding te maken hebben. Aanvullende individuele begeleiding door de pedagoog en/of diëtist is mogelijk.

  Vergoeding
  Kinderen die meedoen aan ‘Peuterpret’, hebben een verwijzing van de huisarts, jeugdarts of specialist nodig. Hierdoor wordt Peuterpret volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

  Kinderfysiotherapeute Alette Barel-van Zee kan je meer vertellen over ‘Peuterpret’. Mail naar kinder@fysiotherapiebarel.nl of bel 070-3271879.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply