Rate this post
 • Bewegen moet!
  Rate this post

  Onze samenleving zorgt ervoor dat we steeds minder hoeven te bewegen. Naar ons werk gaan we met de auto en met de lift komen we op de juiste afdeling. De supermarkt is om de hoek en online is van alles te koop, zodat we de deur eigenlijk niet meer uit hoeven. We bewegen daardoor steeds minder, en de tijd dat je achter je eten aan moest rennen is allang voorbij.

  Om aan voldoende beweging te komen, denken veel mensen dat sporten de enige oplossing is, en niet iedereen heeft zin om zwetend aan de ijzers te hangen.
  Sporten is inderdaad een goede manier om aan voldoende beweging te komen en geeft nog meer voordelen. Enkele daarvan zijn dat het je lichaam en geest langer gezond houdt, het verbetert je conditie en je spieren, en botten worden sterker. Het zorgt er zelfs voor dat je je op den duur fijner gaat voelen.
  Je hoeft ook niet meteen aan een sportschool te denken. Er zijn nog tal van andere sporten mogelijk. Zoek iets wat je leuk vindt om te doen, en nog belangrijker: blijf het doen.
  Zie je het echt niet zitten om te gaan sporten, dan zijn er gelukkig nog veel meer manieren om aan voldoende beweging te komen, zoals fietsen naar je werk, de trap nemen en met een omweg naar de winkel lopen. Als je elke dag minimaal een half uur aan lichaamsbeweging doet, verklein je de kans op chronische ziekten, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker.
  Wat je ook gaat doen: zorg ervoor dat het een blijvende gewoonte wordt en doe het met plezier!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply