Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Bewegen naar je mogelijkheden
    Rate this post

    Klachten als chronische migraine, de ziekte van Parkinson, Multiple ­Sclerose, whiplash en andere spier­ziekten noemen we ‘neurologische ­aandoeningen’. Het gaat om aan­doeningen die te maken hebben  met het zenuwstelsel.

    Een kenmerk van neurologische aandoeningen is dat je bepaalde lichaamsfuncties niet meer goed kunt uitvoeren. Je hebt bijvoorbeeld minder kracht, je hebt te maken met rugpijn, je voelt tintelingen of je hebt moeite met het houden van je evenwicht. De klachten zijn afhankelijk van welke neurologische aandoening je hebt.

    Normaal functioneren
    Een oefentherapeut kan je helpen om zo goed mogelijk te blijven functioneren, ondanks je beperking(en). Ik bespreek samen met jou haalbare doelen en laat je stap voor stap toewerken naar deze doelen, met behulp van oefeningen die gericht zijn op het dagelijks functioneren. Daarbij is bewustwording een belangrijk aspect. Er is veel aandacht voor je houding: hoe zit je? Hoe sta je? Hoe loop je? Hoe buk je? Zowel de werkomgeving en je thuissituatie  als je hobby’s komen aan de orde. Je leert de signalen die je lichaam je geeft bij een verkeerde lichaamshouding en/of verkeerd bewegen te herkennen en je houding en bewegingspatronen te corrigeren.

    Simpele aanpassingen
    Wanneer je klachten verband houden met je werk, kan de werkplek geïnspecteerd worden om te kijken of daar verbeteringen mogelijk zijn. Vaak is een probleem al met een simpele aanpassing op te lossen. Deze aanpak maakt de behandeling zeer effectief.
    Uiteindelijk is het de bedoeling dat de balans in je lichaam en geest hersteld wordt, met als gevolg een betere kwaliteit van leven.

    Heb je zelf een neurologische aandoening of een andere klacht, of ben je geïnteresseerd in een houdingsanalyse? Je kunt direct een afspraak maken, zonder verwijzing van een huisarts of bedrijfsarts. Behandelingen worden ­vergoed door de zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering of de aanvullende verzekering.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply