Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Bewegend leren
  Rate this post

  Beweging is de eerste taal van je kind en het is door middel van beweging dat het de wereld gaat verkennen en zijn/haar lichaam leert controleren. Erik Scherder, hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen, zegt: ‘Bewegen is niet alleen goed voor conditie, maar ook voor cognitie!’

  Bij Oog4kids Almere werk ik dan ook met reken- en spellingbootcamps. Bij de bootcamps maak ik gebruik van beeld, kleur en beweging.  Alle zintuigen worden betrokken en beide hersenhelften worden geactiveerd. Een bootcamp wordt in een klein groepje gegeven (4 tot 6 kinderen) of individueel en is voor kinderen uit de groepen 3 ot en met 8. Onder­delen die tijdens een rekenbootcamp aan bod kunnen komen, zijn automatiseren tot en met 20 en het automatiseren van de tafels. Waarom? Automatiseren is de basis voor een goede rekenontwikkeling. Niet komen tot automatisering is de basis voor ernstige rekenproblemen. Een spellingbootcamp is gericht op het leren van letters, klanken, het schrijven van klankzuivere woorden en de spellings­categorieën die in het basisonderwijsaanbod komen.
  Zwakke spellingvaardigheden hebben invloed op het herkennen van woorden en dus het lezen, met als gevolg dat er minder gelezen wordt en er een verarming ontstaat op het gebied van de woordenschat. Kinderen vinden de bootcamps geweldig. Zij omschrijven het als een feestje, maar dan met rekenen of spelling. Zij zouden  zo altijd wel willen werken.  Het plezier in leren komt terug en het zelf­vertrouwen groeit. Dat is ook wat ik wil: kinderen begeleiden zodat zij weer lekker in hun vel komen en met plezier en zelfvertrouwen leren.

  Kijk voor meer informatie over de bootcamps op www.oog4kids.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply