Rate this post
 • Bewust keuzes maken
  Rate this post

  Connie kreeg veel pijnmedicatie voor haar fibromyalgie. De fysiotherapeut, met wie ze wekelijks oefende, constateerde dat Connie in haar hele lichaam veel spanning had, en hij kreeg de indruk dat Connie hard tegen de pijn aan het vechten was.

  Een haptotherapeute leerde Connie om op een andere manier met haar lichaam en de pijn om te gaan. Daardoor kon ze zich meer ontspannen en kon ze beter slapen. De pijnbeleving werd anders en verminderde, zodat de medicatie verminderd kon worden.
  Wat is haptotherapie? Haptonomie maakt je meer bewust van wat je voelt. Uit onderzoek blijkt dat we niet altijd rationeel handelen. Gevoelens en emoties worden onderschat. Haptotherapie maakt je bewust van wat je voelt en ervaart. Niet alleen door te praten; respectvol aanraken is een belangrijk onderdeel van de therapie. Je huid is immers het grootste tastzintuig dat je hebt!
  Daarnaast gebruikt de haptotherapeut ervaringsoefeningen. Wat voel je bijvoorbeeld als je uit evenwicht wordt gebracht? Hoe ga je daarmee om en welke emoties komen hierbij los?
  Het je meer bewust zijn van je gevoel maakt het vaak gemakkelijker om met stressvolle situaties, zoals pijn, om te gaan of om een juiste keuze te maken voor een partner of een baan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply