Rate this post
 • Bewust van je bekken
  Rate this post

  Je bekkenomgeving draagt en beschermt de baby  in je buik tijdens de zwangerschap en kan behoorlijk wat klachten geven. Pijn in de onderrug, verlies  van urine of ontlasting, pijn bij het vrijen… Deze klachten ben je liever kwijt dan rijk, zodat je kunt genieten van je zwangerschap.

  Bij een zwangerschap komt van alles kijken. De meeste dingen zijn heel leuk, maar bekkenklachten horen daar toch echt niet bij. Myrna kan daarover meepraten: ‘Ik was superblij toen ik erachter kwam dat we zwanger waren. Helaas kreeg ik na een paar maanden erg last van mijn stuitje en mijn schaambot. Het leek wel alsof mijn bekken uit twee losse delen bestond en dat voelde erg vervelend en onbetrouwbaar. Nadat ik een maand met mijn klachten had doorgelopen, was de maat vol en nam ik contact op met Fysiotherapie Zande. Na een gedegen intake en een behandeltraject van 6 behandelingen had ik een stuk minder klachten. Wat een opluchting was dat! Ook kreeg ik gelijk advies mee voor tijdens en na de bevalling.’

  Stabiliteit verbeteren
  Bekkenklachten tijdens de zwangerschap komen vaak voor, want op hormonaal en biomechanisch vlak verandert je  lichaam enorm. Maar als je dagelijks pijn en ongemak ervaart, kan de bekkenfysiotherapeut jou adviseren en behandelen. Ze besteedt aandacht aan de stabiliteit van het bekken en de onderrug en de functie van de bekken­bodemspieren. Ook bespreken jullie wat jij doet, hoe je dat het beste kunt doen, en wat jouw lichaam aan kan. Zo word jij je bewuster van het functioneren van je bekken en jouw eigen invloed daarop. Verder krijg je oefeningen mee om de spieren te versterken en conditie op te bouwen en krijg je adviezen voor de bevalling en de tijd erna.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply