Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Bewust vitaal!
    Rate this post

    20 jaar geleden begeleidde ik, als dertiger, 50-plussers die overspannen waren. We schrokken toen nog als we hoorden dat iemand overspannen was. Het woord ‘burn-out’ gebruikten we toen nog niet, laat staan ‘bore-out’. Nu ben ik een 50-plusser en begeleid ik onder andere dertigers met een burn-out of bore-out. We schrikken helaas al lang niet meer als we horen dat iemand een burn-out heeft.

    We mogen en moeten veel. De media staan vol met tips over hoe we gezond en vitaal kunnen blijven. Meer bewegen en gezond eten: daarmee kom je een heel eind. Schijnt het. Het verwonderde mij dat de dertigers die ik ­tijdens onze workshop ‘Bewust Vitaal’ ontmoette, een goede fysieke conditie hadden, veel sportten en toch onderuit gingen met een burn-out. Wat zagen zij en wat zag ik over het hoofd?

    De fysieke vitaliteit laten wij testen door (sport)­deskundigen. En natuurlijk horen bij onze aanpak ook ontspanningsoefeningen en het in kaart brengen wat je energie geeft en energie kost, de actiecirkels van Stephen Covey enzovoort, maar toch… Ik miste iets.

    Vitaliteitspiramide
    Ik volgde een masterclass over De Levenscode en maakte kennis met De Vitaliteitspiramide. De Vitaliteitspiramide bevestigde wat ik dacht, namelijk dat ‘vitaal zijn en blijven’ veel verder gaat dan voldoende bewegen en gezond eten; iets wat we natuurlijk allemaal al lang weten. Positief denken, regelmatige herstelmomenten, ondersteunende relaties en zinvol leven zijn minstens zo belangrijk en vaak veel belangrijker dan voldoende beweging en gezond eten. Het is echt ‘en/en’. Sindsdien passen wij de Vitaliteits­piramide toe in onze trajecten, en met name dertigers die zoveel moeten van zichzelf, hebben hier baat bij. Door bewust aandacht te besteden aan al deze facetten blijf je bewust vitaal! In eerste instantie denken cliënten ‘Wat moet ik nu weer allemaal doen?!’ Maar het is juist een kwestie van ont-moeten van niet-moeten, van een patroon ontwikkelen dat bij jou past!

    Hoe vitaal ben jij eigenlijk?
    Bij een bore-out treden vaak dezelfde verschijnselen op als bij een burn-out. Ziek worden van verveling komt steeds vaker voor. Een oorzaak die ik hiervoor zie, is dat HR-managers c.q. vacaturehouders nog steeds geneigd zijn om de hoogst gekwalificeerde voor een functie aan te trekken. Als je een medewerker op een functie plaatst waar hij of zij structureel op een lager niveau werkt dan hij of zij is opgeleid, gaat zich dit wreken, tenzij je tijdig voor verdere ontwikkeling kunt zorgen. Natuurlijk zijn er veel meer oorzaken voor een bore-out.

    Vitaal zijn! Voluit leven! Dat is echt mogelijk als je ­aandacht geeft aan wat bij jou past, wat jij nodig hebt. 2017 is een prachtig startmoment als je er nog niet mee bent begonnen!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply