Rate this post
 • Bewust zijn met mindfulness
  Rate this post

  Vaak zijn we pas bekend met de volle omvang van het leven als we met onze neus op de feiten worden gedrukt en dan is het ineens alsof het leven in een ander perspectief staat. Je ontdekt dat je eigenlijk zo druk bent met de hectiek van alledag, dat je je dan niet bewust bent van wat het leven werkelijk de moeite waard maakt.

  Misschien herken je dat je ideeën en wilskracht bepalen wat je doet. Dat het takenlijstje van elke dag je drijft en je daardoor misschien wel voorbij rent aan jezelf. Want het afwerken van die takenlijst is vaak niet hetgeen je gelukkig maakt. Met een aandachttraining leer je bewuster omgaan met het kostbare geschenk dat het leven is en intenser genieten van de kleine dingen. Je ontdekt ook de mogelijkheid om anders om te gaan met emoties, stress en ongemak. Kortom, de aandacht die je dan voor het leven zelf hebt, is veel intenser.

  Mindfulness
  Mindfulness is, eenvoudig gezegd, je van dit moment bewust zijn, en dit moment vanuit een houding van nieuwsgierigheid tegemoet treden. Door de ervaring van verschillende oefeningen leer je bewuste keuzes te maken, in plaats van te reageren op de automatische piloot. Hierdoor vang je stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtenpatronen die tot nog meer stress, somberheid, angst en ook tot fysieke klachten kunnen leiden. Je onderzoekt je eigen mogelijkheden en grenzen.

  Een investering in je leven
  Bij Centrum Yes ben je van harte welkom om te oefenen en te ontdekken hoe aandacht werkt. Aandacht hebben voor de mooie en de ruwe kanten van het bestaan en het kunnen omarmen. De 8-weekse Mindfulnesstraining is voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van zijn / haar leven en die bereid is om op een nieuwe manier naar alledaagse gebeurtenissen te kijken. Hiervoor is het belangrijk dat je tijd wilt investeren voor beoefening, want je leert aandacht niet door erover te lezen. De beoefening thuis is met behulp van cd’s en een reader met praktische opdrachten, die je de mogelijkheid geven om mindfulness direct toe te passen in je gewone dagelijkse leven. Kortom: een training waarin je je bewust-zijn vergroot en je ontdekt wat voor jou het leven de moeite waard maakt.
  Centrum Yes is prachtig, rustig gelegen aan de rand van het bos en is goed met de fiets, het openbaar vervoer en de auto te bereiken. Je bent welkom!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply