Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Bewustzijn begint bij je eigen lijf
  Rate this post

  We leven vaak onbewust en willen wél wat we niet hebben en níét wat we wel hebben. We blijven in het verleden hangen of zijn onderweg naar iets in de toekomst in de hoop het anders te maken dan het nú is. Dit voortdurend in verleden of toekomst verblijven, wordt in het boeddhisme ‘lijden’ genoemd.

  Met het oefenen in bewustzijn leer je te kijken hoe het nú is en daar even níéts aan te veranderen. Dit als vertrekpunt kan je inzicht en helderheid geven in problemen of emoties die soms te wijten zijn aan hardnekkige gedachten of patronen die losgelaten kunnen worden.
  Omdat een ontspannen lijf – jouw basis – zorgt voor kalmte en vertrouwen, raad ik meestal de combinatie van massage en bewustzijn aan. Massage mét inzichtgevende bewustzijns­oefeningen als huiswerk om toe te passen in je dagelijkse leven. Ontspanning kun je ervaren met oosterse massage (Shiatsu), westerse massage of Jin Shin Do (energetische massage). Ook is een weldadige massage met warme stenen een mogelijkheid.De massages kunnen met of zonder boven­kleding toegepast worden. Je kunt natuurlijk ook jezelf gewoon laten masseren omdat je even de stilte en rust wilt opzoeken en/of geïnteresseerd bent om wat verder naar jezelf te kijken dan je gewend bent. De meeste massages worden geheel of gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraars.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply