fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Bezoek de mondhygiënist

  ‘Maar ik ga toch al naar de tandarts? Waarom zou ik ook nog naar een mondhygiënist gaan?’ Denk je dat ook? Dan is het misschien een goed idee om je iets te vertellen over wat een mondhygiënist doet.

  Je gebit krijg je gratis. Het kan een sieraad zijn voor je gezicht. Tenzij je het slecht onderhoudt en dan kan het ook nog wel eens een dure aangelegenheid worden. Net zoals je dagelijks je lichaam verzorgt, moet je dit ook bij je mond doen. Het is alleen niet altijd even gemakkelijk om je tanden en kiezen goed schoon te houden en soms weet je ook niet precies hoe je dat op de beste manier kunt doen. De mondhygiënist legt je uit hoe je je gebit goed schoon kunt houden zodat bacteriën niet de kans krijgen je gezondheid te schaden. Een bezoek aan de tandarts hoeft hierdoor helemaal niet meer eng of duur te zijn.

  Jong geleerd is oud gedaan
  Ook voor je kinderen kan de mondhygiënist veel betekenen. Jong geleerd is oud gedaan en een gezonde mond is ook gezond voor je kinderen. Geef daarom het goede voorbeeld. In een ongezonde mond zitten veel bacteriën waarmee je andere mensen in je omgeving kunt besmetten. Het kan een vervelende geur afgeven en een slechte adem is nu niet bepaald een visitekaartje. Het kan je belemmeren in contacten met anderen. En aangezien mensen steeds ­ouder worden, is de kans groot dat je ook nog heel wat jaren plezier kunt hebben van je eigen tanden en kiezen. De mondhygiënist is er voor iedereen, van jong tot oud, en is direct toegankelijk. Je hoeft dus geen verwijzing te hebben van een tandarts. Kinderen tot 18 jaar worden kosteloos behandeld, omdat ze vallen onder de basiszorgverzekering.

  De mondhygiënist is de coach van het tandheelkundig team. HBO opgeleid en in staat om patiënten te motiveren en enthousiasmeren voor een beter gebitsonderhoud. Problemen worden in kaart gebracht en behandeld volgens het paroprotocol. Dit is maatwerk en daarom werkt de Praktijk voor Mondhygiëne H.B. Nix kleinschalig. We houden rekening met de angst die patiënten hebben. We leggen veel uit en oefenen uitgebreid met de juiste spulletjes, zodat je thuis weet wat je moet doen. Twijfel je nog? Maak gewoon eens een afspraak voor een ‘APK’ van je gebit. De mondhygiënist is jouw tandencoach die je helpt om zo lang mogelijk een gezond gebit te houden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply