Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Bh’s na een borstoperatie
  Rate this post

  Ook wanneer je een borstprothese hebt, kun je nog steeds mooie lingerie dragen. Geen huidkleurige grote bh’s, maar mooie stoffen en modellen die speciaal zijn aangepast voor het dragen van een prothese.

  • Een borstprothese past volledig in de cup en is hierdoor onzichtbaar. 

  • De schouderbanden bieden voldoende stevigheid en comfort. Indien nodig zijn de schouderbanden iets breder, maar er zijn ook bh’s met smalle bandjes. 

  • De zijpanden geven de passende ondersteuning voor de prothese, zodat het gewicht van de prothese niet alleen door de schouder gedragen hoeft te worden. 

  • De bh is voorzien van een prothesehoesje(s), zodat de prothese goed beschermd is en niet kan verschuiven.

  Maatwerk

  Als een bh of body niet volledig steun biedt, biedt Scholma Lingerie je de mogelijkheid deze aan te passen. De coupeuse staat voor je klaar, zodat jij van optimaal comfort kunt genieten. 

  Bh’s bij een borstreconstructie, -verkleining of -vergroting

  Ter ondersteuning van de nieuwe borst wordt direct na de operatie een compressie-bh voorgeschreven of een stevige sport-bh. Deze bh moet de eerste tijd dag en nacht gedragen worden. De wond moet zo stabiel mogelijk helen en mede door de ondersteunende bh wordt de vorm van de nieuwe borst bepaald.

  Bh’s na een borst-sparende operatie

  Na een borstsparende operatie is het soms niet meer prettig om je oude bh’s te dragen, omdat bijvoorbeeld de beugel knelt of er extra steun voor de bestraalde borst nodig is. Je kunt bij Scholma Lingerie terecht voor een bh zonder beugel, of een bh met extra brede banden en steun aan de zijkanten. Ook heeft de winkel een groot assortiment aan-gepaste zwemkleding.  Wanneer er maatverschil is ontstaan, kan Scholma Lingerie je adviseren op het gebied van aanvullingen in de bh of kan eventueel een cup van de bh iets kleiner gemaakt worden.

  Bh’s bij lymfoedeem

  Wanneer een groot deel van de okselklieren bij een borstamputatie is weggehaald (okselkliertoilet), bestaat er een risico op vochtophoping in de arm (lymfoedeem). Het is dan belangrijk om een druk-verdelende bh te dragen of een sport-bh. De bh mag niet afknellen en heeft daarom brede schouderbanden en een breed rugpand.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply