Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • BH’s na een borstoperatie
  Rate this post

  Ook wanneer je een borstprothese hebt, kun je nog steeds mooie lingerie dragen. Geen vleeskleurige grote bh’s, maar mooie stoffen en modellen die speciaal zijn aangepast voor het dragen van een prothese.

  • Een borstprothese past volledig in de cup en is hierdoor onzichtbaar.
  • De schouderbanden bieden voldoende stevigheid en comfort, indien nodig zijn de schouderbanden iets breder, maar er zijn ook bh’s met smalle bandjes.
  • De zijpanden geven de passende ondersteuning voor de prothese zodat het gewicht van de prothese niet alleen door de schouder gedragen hoeft te worden.
  • De bh is voorzien van een prothesehoesje(s) zodat de prothese goed beschermd is.

  Maatwerk
  Als een bh of body niet volledig steun biedt, bieden wij je de mogelijkheid deze aan te passen. Onze coupeuse staat voor je klaar zodat van jij van optimaal comfort kunt genieten.

  Bh’s bij een borstreconstructie, -verkleining of -vergroting
  Ter ondersteuning van de nieuwe borst wordt direct na de operatie een compressie-bh voorgeschreven of een stevige sport-bh met voorsluiting. Deze bh moet de eerste tijd dag en nacht gedragen worden. De wond moet zo stabiel mogelijk helen en mede door de ondersteunende bh wordt de vorm van de nieuwe borst bepaald.

  Bh’s na een borst­sparende operatie
  Na een borstsparende operatie is het soms niet meer prettig om je oude bh’s te dragen omdat bijvoorbeeld de beugel knelt of er extra steun voor de bestraalde borst nodig is.

  Je kunt bij ons een afspraak maken voor een bh zonder beugel, of een bh met extra brede banden en steun aan de zijkanten.

  Wanneer er maatverschil is ontstaan, kunnen wij je adviseren op het gebied van aanvullingen in de bh of kunnen wij eventueel een cup van de bh iets kleiner maken.

  Bh’s bij lymfoedeem
  Wanneer een groot deel van de okselklieren bij een borstamputatie is weggehaald (okselkliertoilet), bestaat er een risico op vochtophoping in de arm (lymfoedeem). Het is dan belangrijk om een drukverdelende bh te dragen. Deze heeft een voorsluiting met haakjes. De bh mag niet afknellen en heeft daarom brede schouderbanden en een breed rugpand.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply