Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • BH’s voor een borstprothese
  4/4 - (1 stemmen)

  Ook wanneer je een borstprothese hebt, kun je nog steeds mooie lingerie dragen. Geen vleeskleurige grote bh’s, maar mooie stoffen en modellen die speciaal zijn aangepast voor het dragen van een prothese.

  • Een borstprothese past volledig in de cup en is hierdoor onzichtbaar.
  • De schouderbanden bieden voldoende stevigheid en comfort, indien nodig zijn de schouderbanden iets breder, maar er zijn ook bh’s met smalle bandjes.
  • De zijpanden geven de passende ondersteuning voor de prothese zodat het gewicht van de prothese niet alleen door de schouder gedragen hoeft te worden.
  • De bh is voorzien van een prothesehoesje(s) zodat de prothese goed beschermd is.
  • Alle bh’s kunnen aangepast worden voor optimaal comfort door onze coupeuses.

  Bh’s bij een borstreconstructie (compressie-bh)
  Direct na een borstreconstructie (en ook na een borst­verkleiningsoperatie) wordt vaak aangeraden om een ­stevige bh te dragen. Je krijgt hierover advies in het ziekenhuis waar je geopereerd wordt.

  Deel-, plak- en zwemprotheses
  Wanneer een (deel van een) borst is verwijderd, is een aanpassing mogelijk met een deel-, plak- of zwemprothese, wat ook door ons wordt verzorgd. Wij zijn hiervoor SEMH-gecertificeerd. Dit wordt vergoed door de zorgverzekeraar, waarbij wij zorgen voor de financiële afwikkeling. Ook hebben wij onder andere badkleding in ons assortiment.

  Bh’s na een borstsparende ­operatie
  Na een borstsparende operatie is het soms niet meer prettig om je oude bh’s te dragen omdat bijvoorbeeld de beugel knelt of er extra steun voor de bestraalde borst nodig is. Je kunt bij ons een afspraak maken voor een bh zonder beugel, of een bh met extra brede banden en steun aan de zijkanten. Wanneer er maatverschil is ontstaan, kunnen wij je adviseren op het gebied van aanvullingen in de bh of kunnen wij eventueel een cup van de bh iets kleiner maken.

  Bh’s bij lymfoedeem
  Wanneer een groot deel van de okselklieren bij de operatie weggehaald zijn (okselkliertoilet), bestaat het risico op lymfoedeem in de arm. Het is dan belangrijk om bh’s te dragen zonder beugel met brede schouderbanden en brede rugpanden. De bh mag niet knellen onder de arm. Wij hebben de mogelijkheid om de armsgaten van oedeem-bh’s uit te diepen of te verhogen, eventueel in overleg met je oedeemtherapeut.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply