fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • Bij de kindercoach

    Hoe zie je jezelf en waar zie je de mogelijkheden en kansen? Waar wil je aan werken en op welke manier? Dit zijn de vragen die kindercoach Patricia Merkes stelt aan kinderen die voor het eerst bij haar langs komen voor coaching.

    Patricia: ‘Ik heb de ervaring dat kinderen heel goed een beeld kunnen vormen over wie ze zijn en wat ze willen. Ook kunnen ze heel goed omschrijven op welke manier zij hun doel willen bereiken. Door middel van een mooie werkvorm met zelfreflectie, kunnen deze stappen op papier worden gezet. Stappen op de weg die bewandeld moet worden om het doel te kunnen bereiken. Samen overleggen we welke stappen er gemakkelijker gaan dan andere en welke problemen het kind ziet.
    Zo kunnen de stappen in een mooi plan worden gegoten die het kind tijdens het coachtraject doorloopt. Vaak is het een kwestie van kleine veranderingen aanbrengen in het gedrag of in de houding om een groot deel van de stappen te kunnen zetten. Wat betekent het als je bij een rekenles niets doet? Of wanneer je een taalles afraffelt? Wat zijn de gevolgen als je geen zin hebt om de citotoets te maken? Heeft het zin als je schreeuwt of als je met deuren slaat? Door deze vragen samen te bespreken, ziet het kind vaak al zelf in waar er veranderingen in het gedrag mogelijk zijn. Er kunnen dan grote stappen gemaakt worden. Door hier met verschillende werkvormen aan te werken, krijgt het kind weer grip op de situatie.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply