Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Bijna 1 meter slanker in 6 maanden!’
  Rate this post

  Ik ben het klassieke rampverhaal op het gebied van afvallen. Als het januari is, sluit ik weer ergens een abonnement af bij een of andere sportschool om er na twee maanden niet meer te verschijnen.

  Ik heb elk dieet wel eens geprobeerd en ben vol enthousiasme weken van uithongeren aangegaan, om vervolgens maanden later weer op precies hetzelfde startgewicht uit te komen, of ik werd zwaarder! Ik mis een enorme dosis aan zelfdiscipline en heb een hekel aan sporten, en tot overmaat van ramp ben ik een ware Bourgondiër. Dit bovengenoemde patroon volg ik al ruim acht jaar, waarbinnen ik ook nog eens drie kinderen heb gekregen, wat het er niet gemakkelijker op heeft gemaakt om mijn ooit slanke figuur terug te krijgen.

  Gemotiveerd en met succes
  In juni 2014 werd mijn nieuwsgierigheid gewekt door een advertentie in een lokaal krantje over een open avond bij Elance: ‘Afslanken zonder al te veel moeite’. Dat klonk mij als muziek in de oren. Ik ben gestart met 2 keer per week een half uurtje sporten in de warmtecabine, met een persoonlijk programma en passend voedingsadvies.
  Na 5 weken was de eerste meting. Ik was op alle tegenslagen voorbereid… Maar het tegendeel bleek waar: ik was in 5 weken tijd zowaar 37 cm kwijt! En dat zonder al te veel moeite. Dit was de boost die ik nodig had om verder te gaan. We zijn nu ruim 6 maanden verder en ik ben inmiddels 93 cm aan lichaamsomvang kwijt. De complimenten vliegen mij om de oren en ik heb de helft van mijn garderobe moeten vervangen (wat overigens echt geen straf was!).

  Zelfverzekerder
  Vanaf nu ga ik me richten op de laatste kilo’s, en volg ik onder begeleiding van Elance het lifestyleprogramma van Momentum. Dit ondersteunt zeker mijn gewichtsafname, maar ik vind het wel moeilijk om vol te houden. Ik blijf echter gemotiveerd, omdat ik zowel in centimeters als nu ook in gewicht blijf afnemen. Inmiddels heb ik een gewicht en omvang zoals ik in 8 jaar tijd al niet meer gehad heb! Maar naast dit alles is vooral het allerbelangrijkste dat ik mij lekkerder voel, aantrekkelijk zelfs; het gevoel dat mijn lijf weer van mij is. Ik draag geen oversized shirts meer om mijn lichaam te verbergen, maar durf weer strakkere kleding te dragen waarmee ik zelfverzekerder mijn rondingen toon.

  Stok achter de deur
  Voor het eerst in mijn leven lukt het mij om sporten vol te houden! Het is niet alleen het gemak van een half uurtje sporten in de warmtecabine (met als beloning achteraf ozon-huidtherapie), maar ook de stimulans vanuit Elance en het feit dat ik op afspraak kom, zorgen voor een stok achter de deur. Voorlopig blijf ik doorgaan, want ik heb nog een mooi einddoel om naartoe te werken.

  -Natascha-

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply