Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Bijna elke nacht lag ik wakker in bed
  Rate this post

  Hoe het erin is geslopen, weet ik niet meer. ’s Avonds ga je naar bed en uren later word je ’s ochtends weer wakker… Tenminste: zo zou het moeten gaan. Maar zo ging het lange tijd niet. Ongeveer twee jaar geleden gebeurde het dat ik maar moeilijk in slaap kon komen, en als ik dan een tijdje sliep, werd ik vaak midden in de nacht weer wakker. Heel vervelend, want ik moest ’s ochtends wel weer naar m’n werk. Waarom overkwam mij dit nou?

  Eerst was het eens in de week dat ik slaapproblemen had, maar op een gegeven moment was het bijna elke nacht raak. Kwam het door stress of iets anders? Ik weet het niet, maar ik vond het belangrijker dat ik weer gewoon kon slapen! Op mijn werk gingen ze het ook aan me zien: wallen onder mijn ogen, en ik was heel vaak afwezig. Figuurlijk dan. Ik ging ook steeds slechter functioneren. Op een gegeven moment hakte ik de knoop door: zó kon het niet langer!

  Je kunt natuurlijk pillen krijgen tegen slapeloosheid, maar ik wilde eigenlijk liever niet op een chemische manier van mijn probleem af komen. En zulke medicijnen schijnen ook veel vervelende bijwerkingen te hebben.

  Na wat zoeken op internet zag ik ergens informatie over ICMC De Bron. Daar worden allerlei reguliere en complementaire behandelingen aangeboden. Dat leek mij wel wat, en ik heb een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. In dat gespek heb ik uitgelegd wat eraan scheelde, en daarna werd er een behandelplan gemaakt, waarbij verschillende specialisten mij zouden gaan helpen.

  Uit één van de onderzoeken bleek dat ik een voedsel­intolerantie heb, en er kwam ook naar voren dat ik te hard werkte. Ik ging een paar verschillende dingen doen om de oorzaak van mijn moeheid aan te pakken, zoals het aanpassen van mijn eten en het ondergaan van acupunctuurbehandelingen.

  Al snel ging ik me beter voelen. Ik merkte voor het eerst in tijden dat ik de nacht ervoor gewoon goed geslapen had. Gewoon zoals het hoort eigenlijk.

  Na een paar consulten en behandelingen was ik echt weer helemaal de oude. Ik heb nu veel meer energie overdag, en ’s avonds slaap ik weer gewoon in zonder midden in de nacht wakker te worden. Heerlijk!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply