Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Bijzondere uitvaarten, creatief en op eigen wijze
  Rate this post

  ‘Bijzonder’, ‘creatief’ en ‘op eigen wijze’ vormen samen waar ik voor sta. Zo kan ik de uitvaart verzorgen die jij wenst voor je geliefde of voor jezelf.

  Bijzonder zijn de mensen voor wie ik werk. Ze zijn echt, kleurrijk en eigenzinnig. Ze hebben prachtige ideeën, maar weten niet altijd goed hoe deze uit te voeren.
  Hoe geef je uiting en vorm aan het leven van je geliefde en hoe laat je hem of haar weer even aanwezig zijn tijdens de uitvaart? Creativiteit stimuleert je om hierover na te denken. Ik help je door te luisteren, te kijken, vragen te stellen en suggesties aan te reiken.
  We werken samen op geheel eigen wijze, waarbij de eigen inbreng belangrijk is. Want zo wordt de uitvaart het persoonlijke en creatieve afscheid waarin het leven van je geliefde wordt beleefd, gevierd en herdacht.

  Als je veel zelf wilt regelen, kan ik je begeleiden. Ik geef advies over de mogelijkheden en we maken afspraken over wat jij wilt doen en welke taken ik uitvoer. Het belangrijkste is dat je de uitvaart kunt organiseren naar je eigen idee én dat je houvast hebt en tijd hebt om te rouwen. Ik ben je houvast.

  Wanneer je ziek bent en niet lang meer zult leven, kan een voorgesprek veel rust geven. Ik kom dan met jou en/of je partner / familie praten over jouw wensen voor je afscheid. Jouw wensen leg ik vast en ik zorg ervoor dat de begrafenis of crematie wordt verzorgd zoals we hebben besproken.

  De periode tussen overlijden en uitvaart is een hectische tijd waarin je veel keuzes moet maken. In de gehele periode ben ik jouw aanspreekpunt, houd ik het overzicht en zorg ik voor rust.

  Ik werk samen met diverse makers en leveranciers. Hierdoor heb je een brede keuze aan producten en diensten die net even anders is dan je misschien gewend bent of waarvan je niet wist dat het kon of mocht.

  Denk vast eens na over…
  Ooit ga je zelf dood. Heb jij al nagedacht over je uitvaart? Hieronder staan wat tips om je op weg te helpen.

  ✤ Praat met je partner en/of familie over jouw wensen. Het praat vaak gemakkelijker als de dood nog ver weg is. Nog beter is het om je uitvaartwensen op te schrijven en op te slaan op je computer. Vertel wel aan familieleden waar ze die wensen kunnen vinden. Op die manier weten ze hoe jouw uitvaart eruit moet zien.

  ✤ Wil je worden begraven of gecremeerd? En waar moet de uitvaart plaatsvinden?

  ✤ Welke muziek wil je laten horen op je uitvaart? Wil je misschien live-muziek?

  ✤ Maak een lijstje met sprekers. En wie zou er ceremoniemeester kunnen zijn?

  ✤ Heb je ideeën voor een rouwkaart? Wil je een foto van jezelf op de voorkant? Is er een gedicht of uitspraak die je mooi vindt?

  ✤ Wil je een zwarte, zilvergrijze, witte, blauwe, rode of roze rouwauto? Of misschien ander vervoer? Een motor, truck, bus of koets?

  ✤ Wat voor kist vind je mooi? Of is een wade en een opbaarplank iets voor jou? Wil je dat je nabestaanden de kist zelf timmeren of beschilderen?

  Als je meer wilt weten en zien, kijk dan onder het kopje ‘Inspiratie’ op www.hemelen.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply