Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘Binnen een half uurtje was ik van mijn kattenallergie af!‘

  Hélène (32) vertelt: ‘Karel. Dat is de naam van het katertje van mijn nieuwe vriend. Met de samenwoonplannen die mijn vriend en ik hebben, kan ik zeggen dat het met onze relatie wel goed zit. Maar de relatie van mij met Karel, die kan beter.’

  ‘Onze eerste ontmoeting ging aanvankelijk best goed. Ik zat op de bank, en na wat gesnuffel vertrouwde Karel mij genoeg om op mijn schoot te springen. Met guitige oogjes keek hij me aan. ‘Aai me’ leek hij te zeggen, waarop ik hem een aai over zijn kop gaf. Maar niet van harte. Bij binnenkomst had ik het proberen te negeren, maar het was toch echt zo. Mijn ogen begonnen steeds meer te jeuken. Inmiddels rolde er zelfs een traan over mijn wang. En nog een, en nog een. Ook mijn neus kriebelde intens, maar door het warme beestje op mijn schoot kon ik de jeuk niet te lijf gaan. ‘Haal hem van me af!’ beval ik mijn vriend. Toen mijn vriend én Karel mij beduusd aankeken, zei ik: ‘Ik dacht dat het wel zou meevallen, maar ik heb dus écht een kattenallergie.’

  ‘Weet je wat jij moet proberen?’ zei mijn buurvrouw. ‘Hypnosetherapie. Daarmee ben je binnen een paar sessies zó van je allergie af’. Met een opengevallen mond en opgetrokken wenkbrauwen staarde ik haar aan. Wat zei ze nou? Ze vertelde me dat zij jarenlang allergisch was voor verharende huisdieren als katten en honden. Zij werd zelfs helemaal benauwd als zij te dicht bij een harige viervoeter kwam. Maar dat is nu verleden tijd; inmiddels wordt zij zelfs vergezeld door een chihuahua. Ze drukte me het kaartje in mijn handen van hypnotherapeut Judith. Omdat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om mijn vriend te vragen een ander baasje voor Karel te zoeken, maakte ik snel een afspraak.’

  ‘Hypnotherapeute Judith vertelde dat ze in haar praktijk veel mensen behandelt met soortgelijke allergieklachten door huisdieren. Bij de allergiebehandeling richt de hypnotherapeut zich op het herprogrammeren van het immuunsysteem. Als de oorspronkelijke ‘vergissing’ in het afweersysteem is rechtgezet, blijft de allergische reactie uit. Door dit herprogrammeren van je onderbewuste wordt de impuls van buiten losgekoppeld van de reactie binnen. Dit zou ervoor zorgen dat mijn allergie zal verdwijnen. Omdat Judith alles zo rustig en duidelijk uitlegde, zette ik het beetje angst die ik had, snel opzij. Ook de scepsis die mijn vriend had (‘Denk je nou echt dat dát werkt?’) liet ik voor wat het was. Dit wilde ik zelf wel aan den lijve ondervinden!’

  ‘Ik mocht gaan liggen op de comfortabele behandelstoel en mijn ogen sluiten. Vervolgens werd ik onder hypnose gebracht. Dit was helemaal niet eng, want ik kon gewoon nog alles zien en horen wat er om mij heen gebeurde, en waar Judith mee bezig was. Het verliep allemaal heel ontspannen, en na zo’n anderhalf uur stond ik weer buiten. Op de terugweg ben ik meteen naar het huis van mijn vriend gegaan. Hij keek raar op toen ik, in plaats van hem, Karel een dikke knuffel gaf, en vervolgens zelfs mijn neus begroef in het dikke katervachtje. ‘Het heeft wél gewerkt!’ riep ik triomfantelijk toen ik na een minuutje kattenknuffelen helemaal geen jeuk of kriebel had. ‘De allergie is weg!’ Inmiddels zit Karel regelmatig op mijn schoot te spinnen, en ook mijn vriend is Judith erg dankbaar.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply