Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Biologisch moet bereikbaar worden voor iedereen’
  Rate this post

  Ik werkte in een reguliere supermarkt en was nooit zo bezig met biologische voeding. Ik was een ­’lichtgroene’ consument: af en toe bezig met gezond eten, maar meer ook niet. Op een dag werd mij gevraagd of ik ­ondernemers in de natuurvoedingsbranche wilde gaan begeleiden. Daar werd ik aangestoken door de ­wondere wereld van de biologische en biologisch-dynamische voeding.

  Ik besloot een natuurwinkel in Almere te starten. Op 31 maart 2011 gingen we open en tot op de dag van vandaag run ik mijn winkel met veel plezier! Biologisch-dynamische voeding is zó belangrijk voor de aarde en iedereen die erop leeft. Het is mijn missie om deze voeding bereikbaar te maken voor iedereen in en rond Almere voor een eerlijke en acceptabele prijs voor alle partijen.

  Biologisch is niet duur
  Veel mensen denken dat biologische voeding duur is, terwijl gangbare voeding eigenlijk te goedkoop is. Een kilo kip voor
  3 euro? Daar klopt ergens iets niet, dat weten we allemaal.
  Ik vind het dan ook belangrijk dat onze producten eerlijk geproduceerd zijn en dat de boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Ik koop mijn producten zoveel mogelijk regionaal in. Dat lukt niet altijd, want bananen en sinaas­appels groeien nu eenmaal niet in Nederland. Maar de meeste producten koop ik probleemloos in bij lokale leveranciers.

  Levensmissie
  Mijn werk is mijn hobby en vice versa. Vrijdag is mijn vrije dag en dan vind ik het heerlijk om met de hond op pad te gaan en aan yoga te doen. Toch ben ik op deze dag ook veel met mijn werk bezig. Contacten leggen met kwekers en telers, de administratie doen en ‘natuurlijk’ nieuwe producten voor het assortiment zoeken. Ook houd ik onze social mediakanalen actief bij, want hiermee sta ik in contact met onze klanten en producenten. Omdat ik van mijn werk mijn levensmissie heb gemaakt, zijn mijn werk en privéleven erg met elkaar verweven. Ik zou het niet anders meer willen!
  Gluten- of lactose-intolerant
  In de winkel komt een uiteenlopend publiek: vaste klanten die volledig biologisch eten, mensen die af en toe eens op de gezonde toer willen en mensen die vanwege bijvoorbeeld een gluten- of lactose-intolerantie bij ons specifieke producten kopen. We bieden deze mensen een ruim ­assortiment, zodat ook zij probleemloos gezond en
  lekker kunnen eten.

  Biologisch voor iedereen
  Mijn toekomstdroom is dat de 200.000 inwoners van Almere de weg naar biologische en biologisch-dynamische voeding weten te vinden. Dit probeer ik op allerlei manieren te bereiken. Samenwerken met lokale partijen zoals boeren, kwekers en tuinders, biologische cateraars en andere gelijkgestemde ondernemers uit de omgeving.
  Op speciaalmarkten staan en oogstfeesten en scholen.
  En gebruik maken van social media… Biologisch moet bereikbaar worden voor iedereen en daar zet ik mij
  volledig voor in!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply