Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Blessurevrij sporten
  Rate this post

  Een tennispartij, een voetbaltoernooi, een rondje wielrennen of hardlopen. Sporten is naast gezond ook leuk! Maar wat als de sporter ineens last krijgt van de voet, enkel, heup, knie of lage rug? Dan weet de sportpodotherapeut raad.

  Ruud Schreur is sportpodotherapeut bij de Praktijk voor Podotherapie Zwolle. Door middel van deskundig onderzoek onderzoekt hij de oorzaak van de blessure. Na het onderzoek wordt er een behandelplan op maat gemaakt en met jou overlegd. De behandeling kan onder andere bestaan uit sportpodotherapeutische zolen, (teen)orthese, het mobiliseren van de voet, schoenmodificaties, schoenadvies, vilttherapieën en taping, nagelbeugel en -prothese, instrumentele behandeling en voorlichting / advies. Hierdoor kan iedere blessure doelmatig worden behandeld; de wens van iedere sporter!

  Blessures voorkomen
  Steeds meer sporters weten Ruud te vinden om hun ­blessures voor te blijven of hun prestaties te verbeteren. Dit bereikt hij door het verbeteren van de voetstand en beweegpatronen. Een voet beweegt nooit alleen, maar maakt altijd onderdeel uit van een zogenaamde ‘beweegketen’. Een blokkade en/of storing in deze beweegketen kan elders problemen geven. Ruud bekijkt de gehele beweegketen en onderzoekt de oorzaak van het probleem.

  Erkend paramedicus
  Een sportpodotherapeut heeft de 2-jarige post-HBO-opleiding Sportpodotherapie doorlopen, na het afronden van de algemene 4-jarige voltijds HBO-opleiding Podotherapie. Een sportpodotherapeut is een erkend paramedicus.

  Je kunt rechtstreeks, zonder verwijzing van een huisarts of medisch specialist, een afspraak maken met de Praktijk voor Podotherapie Zwolle.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply