Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Blij dat ik dit doorgezet heb
  Rate this post

  Annie Mulder (78 jaar): ‘Nadat ik in januari 2015 door mijn rug was gegaan en een paar keer bij de dokter ben geweest om pijnstillers, ben ik op 24 februari 2015 begonnen met fysiotherapie bij Lucie Bakker.’

  ‘Na een paar keer bij haar behandeld te zijn geweest op de bank, ben ik begonnen met actief oefenen en met toestellen in de oefenzaal. Dat was heel moeilijk en pijnlijk, en dat ging 2 keer per week, ook met veel spierpijn gepaard. Na door de scan geweest te zijn, bleek ik osteoporose te hebben. Ik moest me iedere week verzetten om erheen te gaan, omdat alles zo pijnlijk was. Na de vakantie zijn we begonnen te oefenen in het gezondheidscentrum Assen-Noord, en we waren vaak met dezelfde mensen aan het oefenen. Hierdoor ging het iedere keer beter. In deze periode ben ik enorm vooruitgegaan en ik heb er nu aardigheid aan. Elke week gaat het een stapje vooruit, omdat er ook begeleiding is van Lucie en zij je houding ook verbetert. Ik ben toch wel blij dat ik dit doorgezet heb, omdat je in een jaar goed het verschil merkt en ziet.’

  Er zijn allerlei goede redenen om als oudere te blijven bewegen. Zo wordt de afname van de botdichtheid erdoor vertraagd, wat botbreuken bij een val scheelt. Verder helpt bewegen om de spiermassa, lenigheid en conditie in stand te houden. Fysiotherapie Bakker & ­Linneman start regelmatig de cursus ‘­Bewegen voor ouderen’. Daarnaast geeft de praktijk fitnesslessen voor ouderen en preventietrainingen ‘Vallen verleden tijd’. Mail Lucie Bekker (l.bakker@assennoord.nl) voor meer ­informatie of opgave, of bel.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply