Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Blij dat ik hiermee in aanraking ben gekomen’
  Rate this post

  Al van kinds af aan had ik last van mijn nek en rug, en daardoor sliep ik slecht. Natuurlijk had ik in de loop der jaren al van alles geprobeerd om van mijn klachten af te komen, maar vond niets wat me echt hielp. De slaapklachten veranderden op een gegeven moment in chronische moeheid, waardoor ik constant weinig energie had. Maar ik heb ermee leren leven…

  Nu had ik een opleiding gevolgd tot sportmasseur, en daardoor was ik jaren geleden al in contact gekomen met Wim Maulany, door zijn kung-fu-lessen. Hij had al gemerkt dat ik spanning vasthield in mijn nek, en drie jaar geleden heb ik toch maar eens een afspraak gemaakt voor mijn klachten.

  Wim heeft zelf een methode ontwikkeld, de Yi-methode, om spanningen die je vasthoudt los te laten. Het is in het begin wel confronterend, omdat je je erg bewust wordt van het vasthouden van spanning in je eigen lichaam. Ik heb van Wim geleerd hoe ik mijzelf met behulp van oefeningen kan ontspannen.

  Ik had eerder ook te veel focus gelegd op een buikademhaling, waardoor ik ook spanning in mijn buik kreeg. Wim richtte zich bij zijn behandelingen dan ook veel op het middenrif, zodat mijn hele buikzone zich ging ontspannen, en ik ook een betere en diepere ademhaling kreeg.

  De Yi-methode heeft een enorm positieve uitwerking op mij gehad. Eerst sliep ik een dag in de week beter, daarna kwam er steeds een dag bij, en nu is slaap ik weer normaal. En ik heb overdag nu duidelijk veel meer energie. Ik ben blij dat ik met deze methode in aanraking ben gekomen! Ik had er echt baat bij.

  Wim en zijn methode hebben me enorm gemotiveerd om zelf een opleiding in de Chinese geneeskunde te gaan volgen, en ben nu onder andere acupuncturist. De Yi-methode heeft mij ook geholpen bij de behandelingen in mijn eigen praktijk!

  – Milan Stricevic uit Almelo

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply