Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Blij met je werk tot aan je pensioen

  De casus
  ‘Het zorgen voor anderen is mijn passie. Daarom werk ik al bijna 30 jaar met veel plezier in de verpleging. Vooral het contact met de patiënten vind ik geweldig. Maar de afgelopen jaren is er zoveel veranderd, dat ik steeds minder tijd heb om een praatje te maken met de mensen waarvoor ik zorg. Dit maakt dat ik soms minder plezier in mijn werk heb. Daarnaast begint het me fysiek ook steeds zwaarder te vallen. Ik ben tenslotte dit voorjaar al 50 geworden. Zou er misschien iets aan mijn functie kunnen worden aangepast, zodat ik dit werk nog met plezier kan uitvoeren tot mijn pensioen? Of misschien moet ik gewoon heel iets anders gaan doen. Alleen heb ik geen idee wat dat dan zou moeten zijn.’

  Maak het verschil
  Marianne: ‘Samen met jou ontdekken hoe jij in balans blijft en het beste uit jezelf kunt halen: daar heb ik mijn vak van gemaakt. Ik begeleid mensen bij stress en burn-out en geef adviezen als loopbaan- en imagocoach. Dat betekent mensen coachen, stimuleren en helpen keuzes te maken. Zowel individuele personen als bedrijven kunnen bij mij terecht. Als individu krijg je inzicht in je mogelijkheden en prioriteiten en je zet stappen in de richting van de gewenste verandering. Bedrijven krijgen advies over de loopbaanontwikkeling of de uitstraling van de medewerkers.’

  De coach
  ‘Voor 45-plussers, die meer dan 12 uur per week werken, niet ziek zijn én niet onder een reorganisatieregeling vallen, heeft de overheid het Ontwikkeladvies 45+ ingesteld’, weet Marianne Kremer. ‘Dit ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, je competenties en je toe­komstige loopbaanmogelijkheden. Het traject bestaat uit twee of drie gesprekken, van tezamen maximaal 4 uur, met een loopbaancoach. Omdat de overheid het ontwikkeladvies volledig subsidieert, kost het jou helemaal niets. Ik regel alles rondom je subsidie­aanvraag. Zo heb je er zelf geen werk aan.’

  Als jij twijfelt over je huidige baan of je bent niet meer gelukkig in je werk, -en je voldoet aan bovenstaande voorwaarden- is dit je kans om nu de stap te maken om je mogelijkheden te verkennen. ‘Je krijgt inzicht in wát je energie kost en wát je energie geeft’, legt Marianne uit. ‘Na afloop ontvang je een helemaal op maat gemaakt advies met een bruikbaar actieplan en tips en vertrouwen om nieuwe stappen te zetten. Dit kan ertoe bijdragen dat jij weer met plezier naar je werk gaat en gezond je pensioen haalt. Het Ontwikkeladvies 45+ laat zien hoe jij je kunt ontwikkelen en hoe jij je werk leuk kunt houden. Nu én in de toekomst.’

  Let op: na 1 januari komt er een nieuwe regeling waarvan de voorwaarden op dit moment nog niet duidelijk zijn. Om voor de huidige subsidie in aan­merking te komen, moeten alle gesprekken dan ook vóór 1 januari hebben plaatsgevonden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply