Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Blije werknemers? In vijftien minuten geregeld
  Rate this post

  Zo’n 44% van de Nederlanders blijft wel eens in het jaar thuis om gezondheidsredenen. Dat is logisch, iedereen kan eens een griepje te pakken krijgen. Maar wat wel zorgelijk is, is dat verzuimcijfers ieder jaar weer stijgen. Daarom proberen werkgevers steeds bewuster om te gaan met het welzijn van hun werknemers. Want als zij zich senang voelen op het werk, zullen ze minder snel last krijgen van psychische of lichamelijke klachten.

  Als jij verantwoordelijk bent voor één of meerdere werknemers, dan stel je waarschijnlijk hoog belang aan goede arbeidsomstandigheden. Dat is ten eerste prettig voor het werkplezier van je collega’s, maar ook belangrijk om uitval te voorkomen. Daarvoor verzorg je een goede werkplek met zo min mogelijk lichamelijke belasting. Maar er is meer mogelijk, als je out-of-the-box denkt.

  Langdurige eenzijdige belasting
  Bedrijfsmassage klinkt bij velen misschien onbekend in de oren, maar dat is eigenlijk erg jammer. Veel mensen werken achter beeldschermen, wat vaak gepaard gaat met langdurige en eenzijdige belasting. Dat kan mogelijke RSI-klachten of hoofdpijnen tot gevolg hebben. Massage helpt de spieren los te maken en je weer meer ontspannen te doen voelen. Richard Uiterwijk van De Oosterse Hand biedt bedrijfsmassage aan in de vorm van een shiatsu stoelmassage.

  Energie, ontspanning en rust
  Richard vertelt: ‘De shiatsu stoelmassage is een toegankelijke manier van masseren, de werknemer kan gewoon in de stoel plaatsnemen. Het geeft de werknemer nieuwe energie, ontspanning en rust. Bovendien heeft deze vorm van massage een therapeutisch effect.’ Op deze manier draagt een regelmatige behandeling bij aan vermindering van klachten en verzuim onder werknemers. Een shiatsu stoelmassage duurt zo’n vijftien minuten op locatie, dus na een korte pauze kan je er weer tegenaan!

  Medewerkers stellen het zelf voor
  Richard vertelt dat het niet altijd werkgevers zijn die hem benaderen. ‘Soms is iemand enthousiast over mijn werk, en gaat het dan samen met collega’s voorleggen bij de werkgever. Veel werkgevers zijn zeer bereid om moeite te doen voor hun medewerkers.’ Shiatsu stoelmassages kunnen op regelmatige basis worden ingezet ter preventie en behandeling van klachten, maar ook eenmalig tijdens een gezondheidsdag of -week bij een bedrijf of op een evenement.

  Voordelen
  Als werkgever kun je verschillende voordelen ondervinden van bedrijfsmassage, zoals:

  hogere motivatie onder de werknemers
  hogere productiviteit
  besparing op ziekteverzuim
  betere gezondheid van de werknemers
  de tijdsinvestering is minimaal

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply