Rate this post
 • Blijf bewegen…
  Rate this post

  We worden steeds ouder, en oud worden brengt meestal ongemakken met zich mee. Aandoeningen als artrose, cognitieve beperkingen en urine-incontinentie leiden tot verlies van zelfstandigheid, waardoor ouderen een groter beroep op zorg moeten doen. Door de vergrijzende bevolking neemt het aantal ouderen met deze aandoeningen alleen maar toe.

  Uit onderzoek blijkt dat een lichamelijk actieve leefstijl of een specifiek oefenprogramma deze beperkingen in het dagelijks leven van ouderen kan voorkomen of verminderen. Het is zo dat de kans op het ontstaan van beperkingen in het dagelijks leven van ouderen kan kleiner wordt als die regelmatig bewegen, en dit geldt ook voor ouderen die al lichte beperkingen hebben.
  Het is mogelijk om dit proces van toenemende beperkingen te vertragen door mee te doen aan oefentherapie, gericht op de dagelijkse activiteiten. Dit geldt zelfs tot op hoge leeftijd en bij kwetsbare ouderen. De grootste uitdaging is om ouderen aan het bewegen te krijgen en vooral te houden.
  Oefentherapie is een paramedische behandelmethode, gericht op het behandelen en voorkomen van klachten, en is dus bij uitstek geschikt voor ouderen. Hoe jonger geleerd, hoe beter, en men is nooit te oud om te leren!
  Voor oefentherapie kun je terecht bij Monique van Gelder van Oefentherapie Mensendieck Tiel. Monique is bovendien thuiszorgtherapeut, en kan bij de cliënt thuis kijken welke omstandigheden kunnen worden verbeterd, zodat die veilig kan blijven wonen.
  Wil je weten wat Oefentherapie Mensendieck Tiel voor jou kan betekene? Neem dan contact op.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply