Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Blijf in je kracht
  Rate this post

  Misschien niet het eerste waar je aan denkt: acupunctuur als therapie voor de klachten die je hebt als bijwerking van jouw behandeling voor borst­kanker. Dat zou een gemiste kans zijn, want acupunctuur geeft vaak verbetering bij bekende klachten als misselijkheid, vermoeidheid en overgangsklachten.

  Vaak is de diagnose ‘borstkanker’ een schokkende boodschap die jou uit evenwicht brengt. Om meer in je kracht te blijven, kan acupunctuur helpen. Door lichamelijke en psychische ontspanning hou je beter jouw eigen balans. Belangrijk, in een periode waarin je veel informatie krijgt en beslissingen moet nemen.
  Tijdens het behandeltraject helpt acupunctuur om de fysieke en psychische belasting beter aan te kunnen. De bijwerkingen die de therapie voor je heeft, kunnen verminderen door energie aan te vullen waar nodig, en blokkades op te heffen die een gezonde energiestroom belemmeren. Dat geldt ook in de herstelfase en later, wanneer je jouw werk en rol in je privéleven weer gaat oppakken.
  Het verhaal in het kader van Els, een vrouw van rond de 50, is een sprekend voorbeeld van hoe acupunctuur kan helpen vanaf de eerste diagnose ‘borstkanker’ tot het moment van volledig herstel.

  Voordelen van acupunctuur
  Ergens is het heel logisch: als je minder last hebt van de bijwerkingen, voel je je fitter en kun je de behandeling voor de kanker beter aan. In een notendop draagt acupunctuur ook bij aan een optimale conditie en een beter psychisch evenwicht. In tijden van stress geeft het zowel een fysieke als mentale ontspanning, waardoor je de vaak moeilijke en spannende situatie beter aankunt.

  Renny Wiegerink is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur NVA. Naast een kwaliteitswaarborg betekent dit dat jouw behandelingen (gedeeldelijk) vergoed kunnen worden door je zorgverzekeraar. Raadpleeg je zorgverzekeraar voor jouw vergoeding.

  Mijn laatste follow-upconsult kan ik volgens onze afspraak afzeggen: het gaat heel erg goed. De laatste restklachten zijn aanzienlijk verminderd. En ik ga ervan uit dat die ook verdwijnen. Ik wil je heel erg bedanken voor de goede zorgen, therapie en bege­leiding. Ik zal dan ook in de toekomst niet nalaten anderen te vertellen hoeveel meer kwaliteit van leven er is, wanneer je om welke reden dan ook voor acupunctuur kiest…
  Ik speel met de gedachte om af en toe te komen voor een ‘onderhoudsbeurt’, om zo goed in mijn kracht te blijven. Ik zal dan zeker contact met je opnemen.

  Hartelijke groet, Els

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply