Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Blijf je maar snotteren?
  Rate this post

  Als je iets wilt doen tegen allergieën, krijg je vaak – van je arts of bij de drogist – antihistamine. Als je naar een natuurgeneeskundige gaat, kan het zijn dat je hooggedoseerde vitamine C krijgt. Beide doen veel tegen de symptomen, maar ze lossen geen van tweeën het onderliggende probleem op.

  Wat is er aan de hand? Ergens in het lijf laat een slijmvlies iets door dat het niet had moeten doorlaten. Slijmvliezen van de neus horen pollen niet door te laten. Als dat toch gebeurt, wordt er histamine aangemaakt. Dat geeft onder andere jeuk en tranende ogen. Antihistamine en vitamine C verminderen de symptomen, maar de beschadigde slijmvliezen in de neus worden er niet door hersteld. Je immuunsysteem blijft dus (te) hard werken. Daardoor kun je je uitgeput voelen, krijgen andere systemen in je lichaam te weinig energie en kunnen andere ziekten ontstaan.

  Slijmvlies herstellen
  Het is dus verstandig om de oorzaak van hooikoorts aan te pakken en het slijmvlies te herstellen. Hoewel de hersteltijd van slijmvlies in principe behoorlijk kort is, kan dit toch wel even duren. We hebben namelijk heel veel slijmvliessystemen. De gezondheid van al die slijmvliessystemen wordt geregeld vanuit de darmen. Wil je je neusslijmvlies herstellen, dan moet je eerst je darmen op orde brengen. De totale oppervlakte van het darmslijmvlies is ongeveer een voetbalveld groot. Dat verklaart waarom het toch even kan duren voordat alles weer op en top gezond is. Misschien duurt het wel een paar maanden tot een half jaar. Gelukkig kunnen we in de tussentijd wel de symptomen bestrijden, bijvoorbeeld met vitamine C.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply