Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Blijf je toch maar liever thuis?
  Rate this post

  Heb je zo’n last van steeds maar aanhoudende, chronische pijn dat je daardoor leuke dingen vermijdt, zoals feestjes en uitgaan? Een oefentherapeut Cesar/Mensendieck kan je helpen om op een goede manier om te gaan met de pijn en je conditie te verbeteren, waardoor de pijn meer op de achtergrond raakt en je weer kunt genieten van de waardevolle dingen in het leven.

  Chronische pijn kan ontstaan door allerlei lichamelijke oorzaken, maar ook door stress. Stress heeft veel negatieve invloeden op pijn. De constante pijn kost je lichaam veel energie, en daardoor kun je dus ook nog eens vermoeid raken. Je kunt twee dingen doen: de pijn negeren en gewoon doorgaan, met als mogelijk gevolg uitputting, of je beweging vermijden, wat kan leiden tot ‘bewegingsangst’ en een afnemende conditie. Daar word je ook niet gelukkig van… Laat de pijn niet leidend zijn in je leven! De oefentherapeut bespreekt samen met jou haalbare doelen en laat je stap voor stap toewerken naar deze doelen, door gesprekken en met behulp van oefeningen die gericht zijn op het dagelijks functioneren. Daarbij is bewustwording een belangrijk aspect. Er is veel aandacht voor je houding: hoe zit je? Hoe sta je? Hoe loop je? Hoe buk je? Je leert de signalen die je lichaam je geeft rond een verkeerde lichaamshouding en/of verkeerd bewegen te herkennen en je houding en bewegingspatronen te corrigeren. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de balans in je lichaam en geest hersteld wordt wordt, met als gevolg een betere kwaliteit van leven.
  Zoek je een geschoolde oefentherapeut? Kijk op de website van het Netwerk Chronische pijn voor een therapeut bij jou in de buurt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply