Rate this post
 • Blijf niet langer doorlopen met pijn
  Rate this post

  Veel mensen hebben last van pijn. Dit heeft een grote invloed op de kwaliteit van hun leven. Pijn is iets heel persoonlijks en niet te meten. Wat voor de één nog goed uit te houden is, kan voor een ander al verschrikkelijk zijn.

  Hoe vervelend het vaak ook is, pijn is een belangrijk signaal dat er iets met je lichaam niet in orde is. Pijnstillers onderdrukken alleen dat pijnsignaal. Je hersencellen worden eigenlijk misleid, zodat je geen of minder pijn voelt, maar aan de oorzaak van de pijn doen veel pijnstillers niets.

  Stimulatie zelfherstellend vermogen
  ‘APS-therapie is een revolutionaire, wetenschappelijk bewezen en natuurlijke methode, die het lichaam aanspoort zichzelf te herstellen’, legt Jose Noij-Tiethof, sinds augustus 2013 APS-therapeute in de wijk De Blaak in Tilburg, uit. ‘Dat gebeurt door een lichte prikkeling aan het lichaam te geven in de vorm van kleine elektrische stroompjes. Die stroompjes zijn ongevaarlijk en slechts voelbaar als een lichte kriebeling. Dit is de nabootsing, of simulatie, van de lichaamseigen actiepotentiaal. Daar komt de naam APS, Actie Potentiaal Simulatie, dan ook vandaan. De actiepotentiaal is de stroom die over de zenuwen in je lichaam loopt en zorgt voor de communicatie tussen de cellen. Door van buitenaf de actiepotentiaal aan het lichaam aan te bieden, wordt de communicatie tussen de cellen verbeterd. Er komt meer energie vrij in de cellen en daardoor kan het lichaam zich sneller herstellen. Bovendien komen hierbij meer lichaams­eigen ontstekingsremmers en pijnstillers vrij in het lichaam.’

  Burn-out
  De afgelopen jaren hebben steeds meer mensen te maken met burn-outklachten. Chronische overbelasting en een oplopend hersteltekort leiden tot energetische uitputting en ontregelingen, waardoor burn-out ontstaat en voortduurt. Patiënten ogen niet ziek, maar kunnen maanden, soms jaren niet normaal functioneren. Thuis of in de werkomgeving snapt men dat niet, de artsen en therapeuten begrijpen het vaak niet en de patiënt zelf ook niet. Het enige wat je als patiënt zeker weet, is dat je niks (aan) kunt en nergens meer tegen kunt.

  Sneller herstel
  Voor het genezingsproces is het primair nodig dat het biologisch herstel zich goed kan ontwikkelen. Door APS-therapie toe te passen wordt er meer energie (ATP) in het lichaam aangemaakt, het werkt vitaliserend bij stress en vermoeidheid. Het immuunsysteem wordt versterkt. Ook komen de neuro-hormonen in balans waardoor de stemming verbetert en niet onbelangrijk: men kan er weer goed van slapen. Het lichaam kan hierdoor sneller herstellen. Niet alleen bij burn-out kan APS-therapie worden toegepast, maar ook bij onder andere whiplash, artrose, reuma, stress, rsi, ms, astma, artritis, migraine, osteoporose, fibromyalgie en sportblessures en onverklaarbare pijn- en vermoeidheidsklachten. APS-therapie wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply