Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Blijf niet rondlopen met voetklachten
  Rate this post

  Ze zijn toch een beetje een ondergeschoven kindje: je voeten. Je gaat geregeld naar de tandarts voor je gebit, je gaat naar de kapper voor een mooie coupe, maar de voeten worden nogal eens vergeten.

  Voeten dragen je je hele leven, en daar staan de meeste mensen niet bij stil. Het is dus belangrijk dat je er goed voor zorgt, en daar hoort een regelmatige controle door een pedicure bij. Goede voetverzorging is van belang voor iedereen, of je nu klachten aan je voeten hebt of niet.

  Allerlei behandelingen
  Je kunt bij Delforno Pedicure langsgaan voor allerlei behandelingen aan de voeten. Misschien zie je ertegenop om naar de pedicure te gaan, bijvoorbeeld omdat je niet weet wat je kunt verwachten, maar het is verstandig om dat toch te doen, omdat je daarmee klachten kunt laten aanpakken en klachten in de toekomst wellicht kunt voorkomen. Een basisbehandeling van ongeveer drie kwartier bij Delforno Pedicure bestaat uit het knippen van de nagels, het verwijderen van eelt, likdoorns en kloven, het reinigen van de nagelomgeving en eventueel het afvlakken van schimmelnagels. De behandelingen wordt afgesloten met een heerlijke voetmassage met een verzorgende crème.

  Klachten op andere plekken
  Het is belangrijk dat je niet te lang met voetklachten blijft rondlopen, want dan bestaat de kans dat je op een verkeerde manier gaat lopen, en dat kan er weer voor zorgen dat je op andere plekken pijnklachten krijgt, zoals je knieën, je heupen of je rug. Delforno Pedicure is aangesloten bij de branchevereniging ProVoet.

  Wat kun je zelf doen?
  Door regelmatig aandacht te schenken aan de verzorging van je voeten, kun je ervoor zorgen dat ze zo lang mogelijk gezond en in conditie blijven. Enkele tips:

  – Was je voeten dagelijks, het liefst zonder zeep.
  – Droog je voeten goed af, ook tussen de tenen.
  – Gebruik een voetcrème om de huid soepel en in conditie te houden.
  – Knip je teennagels recht en niet te kort, en knip geen hoekjes af, om ingroeien te voorkomen.
  – Draag geen knellende kousen of sokken, bij voorkeur zonder naden.
  – Kies voor sokken van natuurlijk, absorberend materiaal als katoen of wol.
  – Trek elke dag een paar schone sokken aan, om schimmelinfecties te voorkomen.

  Over Delforno Pedicure
  Bij Woutje Delforno van Delforno Pedicure kun je terecht voor professionele pedicurebehandelingen. Proactief je voeten laten verzorgen door een gecertificeerde pedicure is geen overbodige luxe. Een pedicurebehandeling is voor iedereen geschikt en een absolute must voor mensen die beroepshalve veel staan of lopen, patiënten met diabetes, reuma of dementie, en (top)sporters.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply