Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Blijf niet rondlopen met voetklachten’
  Rate this post

  Ze blijven toch een beetje een ondergeschoven kindje: je voeten. Je gaat geregeld naar de tandarts voor je gebit, je gaat naar de kapper voor een mooie coupe, maar de voeten worden nogal eens vergeten.

  ‘Voeten dragen je je hele leven’, aldus medisch pedicure Juna Sanchez. ‘Daar staan de meeste mensen niet bij stil. Het is dus belangrijk dat je er goed voor zorgt, en daar hoort een regelmatige controle door een pedicure bij. Veel mensen denken dat het bezoeken van een pedicure alleen iets voor ouderen is, maar dat is niet zo. De pedicure is er voor iedereen van elke leeftijd. Het is namelijk zo dat voeten veranderen gedurende een leven, en dan is het zaak om problemen te voorkomen. Goede voetverzorging is van belang voor iedereen, of je nu klachten aan je voeten hebt of niet. Je kunt bij mijn collega Viola en mij langsgaan voor allerlei behandelingen aan de voeten, zoals de behandeling van likdoorns of ingroeiende teennagels, het laten verwijderen van eelt of het laten behandelen van ‘schimmelnagels’. We doen de behandelingen standaard in de salon, als iemand niet mobiel genoeg is om naar de salon te komen, dan kunnen we ook aan huis behandelen.’

  Klachten op andere plekken
  Juna: ‘Het is belangrijk dat je niet te lang met voetklachten blijft rondlopen, want dan bestaat de kans dat je op een verkeerde manier gaat lopen, en dat kan er weer voor zorgen dat je op andere plekken pijnklachten krijgt, zoals je knieën, je heupen of je rug. Eventueel kunnen we doorverwijzen naar een podotherapeut, waarmee we samenwerken. Die kan de cliënt verder onderzoeken en eventueel inlegzolen adviseren.’ Feet Treat is aangesloten bij de branchevereniging ProVoet.

  Risicovoeten
  Als je reuma- of diabetespatiënt bent, heeft de ziekte ook invloed op je voeten. Je voeten hebben dan ook extra aandacht nodig, omdat er complicaties kunnen optreden. Juna heeft als pedicure de aanvullende specialisaties ‘Reumatische voet’ en ‘Diabetische voet’, en heeft alle kennis in huis voor het behandelen van deze ‘risicovoeten’. Hieronder vallen ook onder andere spastische en verwaarloosde voeten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply