Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Blijf niet te lang rondlopen met voetklachten’
  Rate this post

  Ze zijn vaak een ondergeschoven kindje: je voeten. Je gaat geregeld naar de tandarts voor je gebit, je gaat naar de kapper voor een mooie coupe, maar de voeten worden nogal eens vergeten.

  ‘Voeten dragen je je hele leven’, aldus pedicure en schoonheidsspecialiste Josephine Alders. ‘Een goede voetverzorging is dan ook van belang voor iedereen, of je nu klachten aan je voeten hebt of niet. Je kunt bij mij langsgaan voor allerlei behandelingen aan de voeten, zoals het op een goede manier knippen van je nagels, de behandeling van likdoorns, eelt of ingroeiende teennagels, het laten verwijderen van eelt of het laten behandelen van kalknagels of ‘schimmelnagels’. Het is belangrijk dat je niet te lang met voetklachten blijft rondlopen, want dan bestaat de kans dat je op een verkeerde manier gaat lopen, en dat kan er weer voor zorgen dat je op andere plekken pijnklachten krijgt, zoals je knieën, je heupen of je rug. Nu is het zo dat mensen zich vaak schamen voor hun voeten. Het bezoeken van een pedicure vormt dan een drempel, maar mijn ervaring is dat ze, als ze eenmaal over de drempel van mijn studio zijn, na de behandeling zeggen: ‘Had ik dit maar eerder gedaan!”

  Heerlijk wellness-moment
  Josephine vervolgt: ‘Met een voetbehandeling zorg ik er niet alleen voor dat de voeten er weer netjes uitzien, maar is ook een wellness-moment. Zo sluit ik elke behandeling af met een heerlijke voetmassage, die ook nog eens de doorbloeding stimuleert. Verder kan ik de nagels mooi lakken in een kleur die de klant uitkiest. Huid & Pedicure Studio Josephine is aangesloten bij de branchevereniging ProVoet.

  Schoenen en voetklachten
  Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat het dragen van verkeerd schoeisel kan leiden tot voetklachten. Josephine: ‘Er komen bijvoorbeeld vrouwen langs die pijn hebben aan hun voeten en kuiten, en weten niet waar die pijn vandaan komt. Als ik de klachten vervolgens bespreek, blijkt dat de klachten worden veroorzaakt door het te lang achter elkaar dragen van schoenen met hoge hakken. Maar ze hebben zelf niet de link gelegd met hun schoenen.’

  Compleet verzorgd
  Josephine Alders is niet alleen pedicure, maar ook schoonheidsspecialiste. Zij biedt allerlei behandelingen om je compleet verzorgd de deur uit te laten gaan. Je kunt bij de studio terecht voor gezichtsbehandelingen, manicure en handverzorging, harsen en epileren, ontspanningsmassages en (bruids)make-up.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply