Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Blijf ruimte houden voor je eigen ‘ik’

  Moeder of vader worden is waarschijnlijk het mooiste, bijzonderste wat je overkomen is. Maar in één tel heb je er heel wat verantwoording en dagtaken bij gekregen. Huishouden en werk gaan gewoon door, je wil tijd en aandacht aan je kind(eren) besteden en dan is het wel eens lastig om al die ballen hoog te houden.

  Wat doe jij dan voor je ontspanning? Sport je, heb je nog een sociaal leven of ben je vooral ‘moeder’ of ‘vader’? En is dat dan erg of is dat goed voor nu? Dat is voor iedereen persoonlijk. Wel blijft het belangrijk dat je ruimte blijft houden voor je eigen ‘ik’. Besteed tijd en aandacht aan jezelf, dan sta je sterker en evenwichtiger in je schoenen en kan je al je taken beter aan. Zelf ben ik moeder, zzp’er, ­huishoudster, vrouw, dochter, zus, tante, vriendin, buurvrouw, cursist en personal assistent voor het hele gezin. Ook ik laat me geregeld masseren, neem de tijd om tegen iemand aan te praten. ‘Spuien en sparren’ noem ik dat. Want ik ben ook nog ‘Nanda’.
  Hoewel bij POZitive de nadruk ligt op de massage, kijk ik altijd verder. Want spanning, pijn en ongemak komen ergens vandaan. Samen kijken we dan wat de oorzaak kan zijn en wat je hier in je dagelijks leven aan kan doen. Het kan iets eenvoudigs zijn als een betere stoel op je werk of de telefoon niet meer tussen oor en schouder klemmen. Maar je denkwijze en je zelfbeeld veranderen is veel lastiger. Wees niet te streng voor jezelf en realiseer je dat alles stap voor stap gaat en dat dat goed is!

  Nanda van Cronenberg

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply