Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Blijf warm en voorkom bevriezing
  Rate this post

  Komt de temperatuur onder het vriespunt, dan wordt het belangrijk om je huid te beschermen, zodat er geen huidbevriezing kan ontstaan.

  Bevriezing gebeurt wanneer de huid langdurig blootgesteld wordt aan lage temperaturen. Afhankelijk van hoelang en hoe het weefsel bevroren is geweest, kan bevriezing resulteren in ernstige en soms in permanente beschadiging. Belangrijk is dan om bij vriezend weer je warm te kleden. Warm blijven is de beste preventie tegen huidbevriezing.
  ‘Bevriezing komt het meest voor op het gelaat, de neus, oren, vingers en tenen. Dus alleen een warme jas bij bitterkoud weer is niet voldoende’, aldus Trieneke Hengst-Oppenhuizen, huidtherapeute van de Huidpraktijk Heerenveen. ‘Om je huid echt te beschermen tegen gevaarlijk lage temperaturen, hou dan het weerbericht in de gaten, draag aangepaste kleding op je activiteiten buitenhuis en blijf droog.’

  Om bevriezing te voorkomen, adviseert de Huidpraktijk Heerenveen het volgende:

  1. Kleed je in losse en comfortabele lagen. De eerste laag zou gemaakt moeten zijn van synthetisch materiaal. De volgende laag dient isolerend te zijn. Wol en fleece zijn goede isolerende stoffen en houden meer lichaamswarmte vast dan katoen.

  2. Bescherm je voeten en tenen. Draag sokken van vochtisolerend materiaal met eroverheen een paar wollen sokken.

  3. Bescherm je hoofd en oren. Draag een echte wollen muts of fleecemuts.

  4. Bescherm je handen. Draag goede wanten en/of handschoenen met een isolatielaag, want die helpen je je handen te beschermen tegen de kou en houden je handen warm.

  5. Drink voldoende water voordat je naar buiten gaat. Vermijd alcohol, want die vergroot weer de kans op bevriezing.

  6. Herken de symptomen. De eerste symptomen van bevriezing zijn tintelingen en roodheid, en een brandend, kloppend of prikkend gevoel, gevolgd door gevoelloosheid. Als dit gebeurt, ga dan direct naar binnen en dompel je handen of voeten in warm water of een warm washandje. Keert het gevoel niet direct terug in je lichaam of begint je huid grijs te worden, ga dan direct naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis!

  Over Huidpraktijk Heerenveen

  Huidpraktijk Heerenveen is een praktijk voor de probleemhuid. Je krijgt er heel gericht een op maat gemaakt advies voor jouw probleem. Het doel is om een optimaal resultaat te bereiken en dit effect zo lang mogelijk te behouden. De praktijk beschikt over de modernste huidtherapeutische technieken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply