Rate this post
 • Blijf werken aan je fitheid
  Rate this post

  ‘Moet ik mij zo bewust bezighouden met voeding en sport?’ Dit is een lastig onderwerp om over te praten, omdat niet iedereen een passie heeft voor sport en voeding zoals een trainer of voedingsdeskundige heeft. Hierdoor denken wij professionals vaak: ‘Het is zó geweldig om gezond te eten en te sporten, toch?’.

  Vaak vergeten wij dat meeste mensen niet onze passie voor voeding of sport beamen! Dat maakt het coachgedeelte altijd zo interessant, omdat je vaak opmerkingen tegenkomt als: ‘Moet ik mij echt zo bewust bezighouden met voeding en beweging?’. Bij mij leidt het tegenwoordig tot een antwoord dat ik vaak geef: ‘Ja, sowieso moet je een ritme creëren waarin je bewust bezig bent met voeding en beweging. Op een gegeven moment vind je een ritme.’

  Nadruk op gezondheid
  Er wordt tegenwoordig veel nadruk gelegd op ‘afvallen’. Leg juist meer nadruk op gezondheid, maar vergeet niet de positieve effecten erbij te vermelden, zoals het verliezen van vetweefsel. Echter, ik zeg vaak tegen cliënten met kinderen het volgende: ‘Je wil nog langer blijven genieten van je kinderen toch? Zorg ervoor dat je fit wordt en dan kun je zoveel spelen met en genieten van je kinderen als je zelf wil’. Of als iemand een keiharde werker is: ‘Nu werk je al hard, maar geef je 70%. Ik zorg ervoor dat jij 100% uit je werk kunt halen en daarnaast ook nog beter kunt genieten van je vrije tijd.’ Dat werkt perfect, omdat je mensen benadert in hun comfortzone.

  Zorg ervoor dat je de juiste type trainer vraagt om je te helpen of zoek je eigen weg, waarin jíj je het lekkerst voelt. Mocht je toch kiezen voor energy drinks, veel alcohol, sigaretten en/of andere ongezonde producten én weinig beweging? Ga je gang! Dat mag uiteraard gewoon, maar verwacht dan ook niet dat je veel energie zult hebben om alles te ondernemen wat je dromen vertellen. Later zul je wat pijntjes hier en daar krijgen, maar je hebt wel geleefd zoals je zélf wil.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply