Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Blijf niet zitten met rugklachten
  Rate this post

  Het hebben van rugklachten is heel vervelend. Het kan ervoor zorgen dat je maar liever niet te veel beweegt en weinig onderneemt. Met de ­Dorn-methode en de Breuss-massage kunnen de klachten aangepakt worden!

  Veel rug- en gewrichtsklachten, maar ook bijvoorbeeld stijfheid en duizeligheid, komen voort uit een beenlengte­verschil, dat ontstaat doordat de kop van het dijbeen wat uit het heupgewricht zakt. Door verkeerde houdingen en gewoontes kunnen de pezen en banden van de ene heup meer uitrekken en zakt de kop van het dijbeen wat uit het heupgewricht. Door een simpele oefening brengt Ina Koning de kop van het dijbeen weer terug in de juiste stand. Door een beenlengteverschil gaat het SI-gewricht (heiligbeen) scheef staan en dat geeft pijnklachten in de onderrug. Met pijnloze bewegingen zet Ina het SI-gewricht weer op zijn plek. Daarna controleert ze de rugwervels en de atlas en zet ze die ook pijnloos recht.

  Absoluut veilig
  Bij de Dorntherapie wordt alles in de beweging gedaan. Er wordt niets geforceerd het is absoluut niet vervelend of pijnlijk. In tegenstelling tot ‘kraken’ is de Dorn-methode namelijk een milde therapie. Met de duimen worden de wervels op een voorzichtige manier op hun plek teruggezet. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen.

  Breuss-massage
  Na de Dorn-therapie kan eventueel de Breuss-massage gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken. De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Er kunnen veel tussenwervelkolomproblemen, zoals ischias en hernia, ongevaarlijk en succesvol mee behandeld worden.
  De Breuss-massage kan onbeperkt ingezet worden. De speciale massageolie die erbij gebruikt wordt, is een weldaad voor de huid, maar in het bijzonder voor de wervels.

  Maatwerk
  Elke behandeling van Ina is maatwerk, en is gericht op de klacht van de individuele cliënt. De exacte aanpak wordt in overleg met de cliënt vastgesteld tijdens het intakegesprek en kan tijdens het traject te allen tijde worden bijgesteld.
  In de meeste gevallen is het resultaat blijvend, zodat je niet eindeloos naar de praktijk terug hoeft te gaan voor een behandeling.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply