Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Blijkbaar verstopte ik overal snoep’
  Rate this post

  Tot een paar jaar geleden was ik veel te dik. Op een gegeven moment woog ik maar liefst 92 kilo! En daarbij was ik ook een stiekeme eter: blijkbaar verstopte ik overal snoep… Ik had al een keer een dieet gevolgd met pillen, maar dat was niks voor mij.

  Mijn beste vriendin had ook overgewicht, en die ging ­afvallen met het Cambridge Weight Plan. En dat werkte voor haar: ik zag haar gewoon afvallen. Toen dacht ik: ‘Nou, als het haar lukt, lukt ‘t mij misschien ook wel.’ Ik heb toen contact opgenomen met een consulent, en ging langs voor een intake. Dat was een fijn gesprek, ook al was het confronterend. Zo ging ik op een weegschaal staan, wat ik eerder nooit deed, en schrok toen ik 92 kilo bleek te wegen. Volgens mijn consulente zou ik, gezien mijn leeftijd en lengte, 64 kilo moeten wegen.

  Hoe moest ik al die extra kilo’s kwijtraken? Mijn consulente raadde me aan om eerste maar eens richting de 75 kilo te gaan, en dan zouden we wel verder zien. Ze legde me uit hoe het Cambridge Weight Plan werkt, en ik vond het heel fijn dat ze gewoon eerlijk was tegenover mij. Dat vind ik belangrijk.

  De eerste week was moeilijk, maar daarna ging het steeds gemakkelijker. Al snel zat ik onder de 90 kilo; dat motiveerde om ermee door te gaan. De methode werkt dan ook echt! Ik heb het programma drie en een halve maand netjes gevolgd en daarna werd ik 6 weken begeleid met het af- en opbouwen van het programma, zodat ik ook op gewicht zou blijven. Nu weeg ik 69 kilo, en ik voel me prima! Ik heb nu ook meer energie, want ik hoef al dat extra gewicht niet meer met me mee te tillen.

  Mijn consulente suggereerde dat ik zelf ook de opleiding tot consulente kon doen en dat ik in Tilburg aan de slag kon gaan, en inmiddels heb ik mijn certificaat behaald en werk ik als Cambridge-consulente. Ik vind het geweldig om anderen te helpen om ook af te vallen, net zoals het mij ook gelukt is!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply