Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Blijven bewegen
  Rate this post

  Bukken, tillen, zitten, lopen. Het zijn ­dagelijkse activiteiten waar niemand eigenlijk bij stilstaat. Tot je ouder wordt en het allemaal minder gemakkelijk gaat. Je bent dan snel geneigd om minder te gaan bewegen. Maar hoe minder je beweegt, hoe groter de kans op klachten.

  Iedereen wil graag zo fit en zelfstandig mogelijk oud worden. Nu heeft niemand dat helemaal in eigen hand, maar toch kun je er zelf veel aan doen. Door voldoende en verantwoord te bewegen bijvoorbeeld. En te voorkomen dat je valt. Maar hoe doe je dat?
  Een oefentherapeut Cesar/Mensendieck is deskundig op het gebied van houding en bewegen. De oefentherapeut is gespecialiseerd in het begeleiden van senioren en heeft specifieke behandelprogramma’s die zijn afgestemd op de wensen en mogelijkheden van senioren.
  ‘Blijven bewegen’ is dus het motto. De oefen­therapeut biedt daarbij ondersteuning. De oefeningen en bewegingsadviezen die de oefentherapeut geeft, zijn afgestemd op jouw mogelijkheden en worden geïntegreerd in je dagelijkse activiteiten. Door de adviezen toe te passen, leer je voldoende en gezond te bewegen. Thuis en buiten de deur.
  Oefentherapie is gericht op het behouden en verbeteren van mobiliteit, spierkracht, conditie, evenwichtsgevoel en dagelijkse houdingen en bewegingen. Oefentherapie levert een bijdrage aan een goede gezondheid, het zo lang mogelijk zelfstandig blijven functioneren en het behouden van zelfredzaamheid.
  Vitaal ouder worden. Wie wil dat nou niet?

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply