Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Blijven sporten, ook als het tegenzit

  Patricia (53) en Gabriela (41) zijn twee heel verschillende vrouwen. Allebei werken ze in het onderwijs en hebben ze met tegenslagen in hun leven te maken gehad. En beiden zijn ondanks alles blijven sporten.

  Patricia had te maken met conflicten op haar werk; een heel vervelende situatie die haar bijna een burn-out bezorgde en haar vaker dan haar lief was in de wacht­kamer van de huisarts deed belanden. Ze kwam daar met klachten als hartkloppingen, ze leed aan slapeloosheid en had vaak hoofdpijn. Erg vervelend allemaal. Inmiddels heeft ze een andere baan gevonden. Maar wat haar echt geholpen heeft, is het blijven sporten. Zo’n twee jaar geleden is ze begonnen met sporten bij Curves. De formule van een complete training in slechts 30 minuten sprak haar enorm aan. Bovendien vond ze de persoonlijke begeleiding een groot pluspunt. Het sporten was voor haar een uitlaatklep. Hoewel ze het soms moeilijk kon opbrengen om te komen, is ze nu achteraf blij dat ze heeft doorgezet. Bovendien was daar altijd het belangstellende telefoontje van Curves als ze een tijdje niet geweest was. Juist deze stok achter de deur was precies wat ze nodig had. Van haar klachten is ze nu af en ze zit weer lekker in haar vel.

  Langzaam weer in conditie
  De altijd positief ingestelde Gabriela heeft een ander verhaal te vertellen. Al sinds haar puberteit heeft ze te maken met klachten rond haar menstruatie. Later werden die klachten zó erg, dat ze er niet alleen rond de menstruatie waren, maar eigenlijk continu, variërend van hoofdpijn en buikpijn tot misselijkheid, pijnlijke gewrichten en nog veel meer, al dan niet in combinatie met elkaar. Goede dagen en slechte dagen wisselenden elkaar af, waarbij helaas de slechte dagen de overhand hadden. Intussen had ze het hele medische circus al doorlopen en uiteindelijk werd dan de diagnose gesteld: endometriose. Diverse operaties volgenden elkaar op, met onlangs de hopelijk allerlaatste zware operatie in Oostenrijk.
  En tussen alle operaties door is Gabriela, zodra het kon, weer gaan sporten. In het begin heel voorzichtig en slechts een paar apparaten per keer en onder strikte begeleiding van de coaches, want Gabriela – enthousiast als ze is – zou anders veel te veel doen. Langzaam kwam ze weer in conditie en gaat het met ups en downs steeds wat beter met haar. Sporten bij Curves blijft ze doen en de toekomst ziet ze met optimisme tegemoet. En de coaches en leden van Curves hebben daar door hun nimmer aflatende belangstelling een belangrijk aandeel in.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply