Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Jezelf blijven tijdens de zwangerschap

  Deze uitgave staat in het teken ‘je nieuwe ik’. Je zou het ook kunnen omschrijven als ‘je vernieuwde ik’. Op weg naar een ‘vernieuwde ik’ kun je je op een natuurlijke wijze ontdekken en ontwikkelen zonder je ‘oude ik’ te verlaten. Het is immers wie je diep van binnen bent.

  Antoinette Kuiper-van der Meché: ‘Als je bewust stilstaat bij jezelf, ontdek je waar je behoefte ligt. Ook een levensveranderende periode vraagt om meer verdieping en aandacht bij jezelf. Zo’n fase ervaar je bijvoorbeeld ten tijde van een zwangerschap. Wat is het bijzonder als je zwanger wilt worden, zwanger bent of net bevallen! Juist in deze periode is het soms een hele klus om jezelf te blijven, laat staan je ‘vernieuwde ik’ te ontdekken in de nieuwe rol van het (komende) moederschap. Soms kan alles anders lijken dan voorheen, zowel letterlijk als figuurlijk. Hoe luister je dan naar je lichaam, welke gevoelens en gedachten ervaar je en hoe blijf je in balans? Bij ons ben je aan het goede adres in de periode voor, tijdens en na de zwangerschap. We begeleiden je bij ontwikkelingen die belangrijk zijn bij zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en alles daaromheen, zowel mentaal als fysiek!’

  Jij staat centraal
  ‘In onze praktijk werken we met zes verloskundigen. Allen zijn tevens echoscopist. De verloskundigen zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van jou tijdens je zwangerschap, zij zijn het aanspreekpunt voor je medische vragen, controles en verdere begeleiding van je zwangerschap en de bevalling. Zij worden in de praktijk ondersteund door de praktijk­assistentes, een praktijkverpleegkundige en-manager.
  In de zwangerschap kom je gemiddeld 12 keer bij ons op controle of je neemt deel aan de groepscursus Centering Pregnancy. Je komt dan tien bijeenkomsten met een groep zwangeren op een vast tijdstip samen. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Zo ontdek je wat jij belangrijk vindt tijdens en na je zwangerschap, heb je contact met een groep zwangeren en leer je van elkaar. Waar je ook voor kiest: in beide gevallen controleert de verloskundige de gezondheid van jou en je kindje. Ze geven je informatie over de zwangerschap en de ontwikkeling van de baby, en begeleiden je bevalling. Gedurende je zwangerschap zijn wij als team nauw betrokken bij jou. Jij staat centraal.’

  Counselling
  ‘Daarnaast schenken we aandacht aan je persoonlijke situatie. Al ruim negen jaren werk ik met veel plezier met en voor Verloskundigenpraktijk Doevendans. Ik ben counsellor en bevallingsverwerkingsspecialist en spreek veel (aanstaande) ouders die uit balans zijn geraakt. Dat kan zijn omdat je niet lekker in je vel zit, stress ervaart of bang bent voor de komende bevalling, of je hebt de bevalling als heftig ervaren. Het zijn vaak negatieve gevoelens en gedachten en die hebben impact op je leven en dat staat je ‘vernieuwde ik’ in de weg.
  Een individueel counsellingsgesprek kun je vrijblijvend maken en als een cursus je aanspreekt: alleen in onze praktijk wordt de cursus MINDFUL ZWANGER & BEVALLEN gegeven. In zeven bijeenkomsten leer je bewust stil te staan bij de veranderingen in de zwangerschap en de bevalling. We maken gebruik van mindfulness, hartcoherentie en positieve psychologie. Deze drie pijlers zijn effectief gebleken bij deelnemers. Een ieder vindt iets waar die kracht uit haalt of behoefte aan heeft.
  Alle zwangeren zijn welkom, ook als die niet aan onze praktijk zijn verbonden.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply