Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Blijvend gewicht verliezen? Het kan!
  Rate this post

  Veel mensen willen gezond afvallen. Vooral als er weer een nieuwe jaar voor de deur staat is het een hot topic. Want afvallen scoort hoog op de lijst met goede voornemens.

  Maar waarom lukt het maar zo weinig mensen om daadwerkelijk blijvend gewicht te verliezen? We kiezen vaak voor een crashdieet, want snel willen afvallen, is wat we graag willen. Dat is overigens niet iets wat je een leven lang kunt volhouden. En daarbij is het ook helemaal niet goed voor je gezondheid. Het geeft ook geen blijvend resultaat, want zodra je je streefgewicht hebt bereikt, verval je weer in je normale voedingspatroon en zul je hoogstwaarschijnlijk weer aankomt. Maar hoe moet je het dan doen? Met andere woorden: hoe ga je normaal, én gezonder, eten zonder weer in gewicht aan te komen?

  Begeleiding door een coach
  Het is verstandiger om langzaam af te vallen, door jezelf te voeden met eten dat de juiste verhouding van eiwitten, koolhydraten en vetten bevat. Om je fit en gezond te voelen, heb je deze macro-ingrediënten in de juiste balans nodig. ‘En daarvoor hoef je helemaal niet diep in de buidel te tasten, want dit soort voeding kun je gewoon in de supermarkt bij jou om de hoek kopen’, weet voedingsdeskundige Alie Remery. ‘Laat mij je coach zijn. Je leert wat goede voeding is, en daar heb je je leven lang profijt van. Ik maak een berekening en op basis daarvan een voedingsadvies. Samen gaan we kijken hoe we je eten gezonder krijgen zonder al te grote veranderingen. Stapje voor stapje naar een nieuwe eetgewoonte volgens de Schijf van Vijf.’

  Voedingsdeskundige
  ‘Van mij als voedingsdeskundige kun je het volgende verwachten: ik leer je alles over bewust en gezond eten en uit welke gezonde producten je voor je dagelijkse voeding kunt kiezen. Ik geef je tips wat je bij bijzondere gelegenheden kunt eten én wat je kunt maken voor een feestje. Je krijgt ondersteunende filmpjes met tips hoe je nóg zelfbewuster de juiste voeding in de supermarkt kunt vinden. Er is regelmatig een weegmoment waar ik je BMI, gewicht, spiermassa, vetpercentage en vochthuishouding in kaart breng. Je krijgt van mij een eetmenu voor elke dag, een variatie voedingslijst en een eetdagboek’, somt Alie op.

  Neem jij de uitdaging aan?
  Alie: ‘Een gezonder voedingspatroon verlaagt de kans op vroegtijdig overlijden, hart en vaatziekten en diabetes. Massage Geregeld maakt een voedingsadvies op maat. Stapje voor stapje kijken we hoe jij je voedingspatroon nóg gezonder kunt krijgen. Samen met jouw durf ik de uitdaging aan. Jij ook?’

  Voordelen van coaching:
  – je krijgt een boost aan motivatie
  – je krijgt een programma dat echt werkt.
  – je gaat je fitter voelen en je verliest gewicht
  – je leert je valkuilen te vermijden
  – je leert veel over voeding
  – je voelt je gesteund, je staat er niet alleen voor!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply