Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Van bloedafname tot uitslag in een uur!
  Rate this post

  Geen bloedafname via de arm, maar slechts één vingerprik. En geen dag meer wachten op de uitslag, maar direct resultaat. Trombose­patiënten van Starlet DC profiteren sinds januari 2017 van de snelle en minder belastende
  vinger­prikmethode. Met één druppel bloed en een laboratoriumcomputer op handformaat kan de trombosedienst nu binnen een uur bepalen of patiënten hun medicatie moeten aanpassen of niet.

  De trombosepatiënten worden gemiddeld één keer per maand geprikt op een priklocatie of aan huis. Bij hen wordt met een vingerprik een druppel bloed afgenomen, waarna de laboratoriumcomputer de stollingswaarde van het bloed meet. De medewerker stuurt de uitslag via een app op de telefoon door naar de trombosedienst, die binnen een uur de juiste dosering doorgeeft aan de patiënt. De vingerprikmethode is in een periode van een half jaar uitgebreid getest bij een deel van de patiënten.

  Over de ontwikkelaar
  De nieuwe methode is ontwikkeld door Starlet DC, een zelfstandige werkmaatschappij binnen de Noordwest Ziekenhuisgroep. Starlet DC is een organisatie die diagnostische en ondersteunende diensten verricht voor onder andere huisartsen, verpleeghuisartsen, verloskundigen, GGZ en medisch specialisten van het ziekenhuis. Wil je meer weten over de vingerprikmethode, kijk dan op www.starlet-dc.nl/trombose/vingerprik.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply