Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Blozende appelwangen’…
  Rate this post

  ‘Je ziet er gezond uit met je blozende appelwangen!’ Dat is wat mensen met rosacea vaak horen. Maar dit wordt door de diegenen die het betreft lang niet altijd als positief ervaren.

  Rosacea is een chronische huidaandoening en kenmerkt zich door roodheid en langdurig blozen, verwijde bloedvaatjes, bultjes en puistjes. Ook kan de huid branderig, jeukerig en droog aanvoelen. Er kunnen zelfs oogklachten ontstaan zoals droge en ontstoken ogen, en soms wordt de neus dikker en bobbelig. Het komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor, echter vaker bij vrouwen. Meestal begint het tussen 30- en 60-jarige leeftijd.

  De oorzaak van rosacea is nog niet bekend. Er zijn wel verschillende factoren die de aandoening kunnen verergeren, bijvoorbeeld zonlicht, gekruid eten, alcohol, grote temperatuurswisselingen, stress en hormonen. De rosaceahuid is per definitie gevoelig, dus ook verkeerde cosmetica heeft een negatieve invloed.

  De juiste producten
  Word je geplaagd door rosacea, maak dan een afspraak bij Dineke Pelgrom. Dineke werkt met de juiste producten om de gevoelige rosaceahuid te kalmeren en in balans te krijgen. Gewone cosmeticaproducten worden door de geïrriteerde rosaceahuid slecht verdragen. Dineke werkt met een heel milde reiniging en met ongeparfumeerde, biologische crèmes. Deze producten bevatten alleen grondstoffen en werkzame stoffen die overeenkomen met de huideigen stoffen. Daardoor worden deze producten goed verdragen en zijn ze zeer effectief.

  Ook wordt er een product ingezet dat de schadelijke bac­teriën op de huid vernietigt en de goede, nuttige huid­bacteriën intact laat. Hierdoor zullen de roodheid en de puistjes en bultjes verminderen. De huid kalmeert en de jeuk en branderigheid zullen afnemen. Bovendien zorgt het voor een goede bacteriële balans op de huid.
  Als er storende zichtbare adertjes zijn, kunnen deze middels een minuscuul klein naaldje worden aangeprikt en gecoa­gu­leerd. Het aangeprikte adertje zal vervolgens door het lichaam zelf opgeruimd worden en verdwijnen. Hoe dit in zijn werk gaat, kun je lezen op www.dinekepelgrom.nl/huidoneffenheden.

  Intake
  Tijdens de intake op de eerste afspraak wordt er bekeken wat uitlokkende factoren zijn en hoe deze verminderd kunnen worden. Je krijgt hierover allerlei tips en adviezen mee op papier, zodat je het thuis nog eens rustig kunt nalezen. Ook wordt besproken wat het behandeladvies zal zijn en wat een reëel verwachtingspatroon is.
  Hoewel rosacea goed te behandelen is, met een duidelijke afname van de symptomen, is deze chronische huidaandoening niet definitief te genezen.

  Wil je een afspraak maken of heb je vragen, schroom dan niet om contact op te nemen via de mail, app of telefoon. Dineke zal je vragen graag beantwoorden!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply