Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Body Stress Release maakte alle spanning vrij!’
  Rate this post

  ‘Na de tweede chemokuur was ik zó vreselijk moe. Echt, ik kon niet meer. Het angststemmetje in mijn hoofd zei: ‘Dit ga ik niet volhouden.’ Een vriendin gaf mij de tip om Body Stress Release te proberen. Haar nichtje met hetzelfde ziektebeeld had daar zo’n baat bij gehad. Ik ben haar zo dankbaar voor dit advies’, zegt Sandra V. (33). In februari 2014 kreeg zij de ­diagnose ‘borstkanker’ te horen.

  Body Stress Release (BSR) is een unieke, milde gezondheidstechniek die het zelfherstellende vermogen van het lichaam optimaliseert.

  Hoe ontstaat Body Stress?
  Na de diagnose ‘kanker’ is er vaak veel verdriet, angst, ­onmacht en onzekerheid. Maar de focus ligt vooral op ‘weer beter worden!’ en daar is energie voor nodig. Meestal volgt er een operatie, bestraling en/of chemo, die nodig zijn om het lijf weer te genezen. Al deze behandelingen brengen emotionele, chemische en fysieke stress met zich mee en zorgen voor overbelasting van het lijf. Het lichaam beschermt zich tegen deze vormen van stress door de spanning vast te zetten in de spieren, ook wel ‘Body Stress’ genoemd. De behandelmethode vergt veel van een patiënt. De patiënt voelt zich vaak ziek, moe, gestresst, lusteloos, angstig en misselijk. Ook pijn kan een gevolg zijn. De overbelasting van het lijf vermindert het zelfherstellende vermogen, omdat de spanning in de spieren druk geeft op de zenuwen. En deze zenuwen zijn nou juist de boodschappers aan de hersenen om ze te laten weten dat er ergens iets in het lijf hersteld moet worden. Want dat kan dat lijf dus echt zelf, maar dan moet het lichaam wel vrij zijn van al die spierspanning in het lijf.

  Wat doet een BSR-behandeling?
  BSR is gericht op het vrijmaken van deze spierspanning, zodat de communicatie hersteld wordt. De behandelaar ‘meet’ spierspanning door lichte druk uit te oefenen op plekken op het lichaam en te kijken hoe de spieren daarop reageren. Door lichte handmatige impulsen kan het lichaam vervolgens worden gestimuleerd om de spanning los te laten. Minder spanning betekent beter herstel en meer rust, en dat is juist wat het lijf zo nodig heeft.

  Sandra: ‘Na de eerste BSR-behandeling kwam er zo’n heerlijke rust over me heen. Ik wist niet wat me overkwam, aangezien ik best wel sceptisch was. Ik heb heel veel geslapen en merkte na de derde behandeling dat mijn energie weer terugkwam. Ik begon me weer de Sandra van voor de diagnose te voelen. Het is een enorme ondersteuning geweest tijdens en na de kuren, en nog steeds, want ik blijf ook de rest van mijn leven eens in de zo veel maanden een BSR-behandeling halen om preventief mijn gezondheid op peil te houden. Immers, de maatschappij waarin wij leven, zorgt altijd wel weer voor overbelasting en dat wil ik niet meer!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply