Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Boost het geluk van je kind

  Was het er maar: een recept voor een lang gelukkig leven. Hoewel dit niet ­bestaat, kun je je kind wel de juiste richting opsturen en zijn geluksgevoel een boost geven.

  Eén van de belangrijkste ingrediënten van een gelukkig ­bestaan is een gevoel van verbondenheid. Net als volwassenen hebben kinderen een grote behoefte aan betekenis­vol contact, waarin zij op een positieve manier door de ander worden gewaardeerd. Je kind is blijer wanneer hij goed kan omgaan met leeftijdsgenootjes en vriendjes.

  Struikelblokken
  Soms komen kinderen in hun ontwikkeling struikelblokken tegen. Misschien heeft jouw kind moeite met het aangaan van vriendschappen of wordt hij zelfs buitengesloten of gepest. Soms kan het meemaken van een heftige gebeurtenis ervoor zorgen dat je kind zich afsluit. Of misschien zijn er andere moeilijkheden die maken dat je kind sociaal niet lekker in zijn vel zit. Als ouder is het soms lastig om je kind te ondersteunen. Soms vertellen kinderen niet waar zij mee zitten, terwijl hun lichaamstaal wat anders zegt. Een kindercoach kan de uitkomst zijn om je kind weer op de goede weg te helpen. Deze sociaal-emotionele coaching is erop gericht om kinderen (en jongeren) gemakkelijkerer contact te laten maken en hen grenzen te laten stellen, zodat ze beter in hun vel zitten. Het uitgangspunt is dat wanneer je kind lekker in z’n vel zit, hij meer ontspannen met anderen kan omgaan en hij door eventuele negatieve ervaringen niet volledig uit balans raakt.

  Kindercoach
  In een veilige omgeving kan je kind vertellen over wat hem dwarszit. De kindercoach kan helpen om je kind bewust te maken van bepaalde (gedrags)valkuilen en tools aanreiken hoe hiermee om te gaan. Dat gebeurt aan de hand van verhalen, spellen, tekenopdrachten, muziek en beweging, ademhalingsoefeningen en mindfulness. Op die manier leert je kind op een leuke, ontspannen manier dat hij zelf invloed heeft op zijn eigen gedrag én op zijn omgeving. Dat kan in kleine groepjes, maar ook individueel. Het coachingstraject duurt ongeveer drieënhalve maand, waarbij jij als ouder ook wordt betrokken. Tijdens het ­traject leert je kind om meer bewuste keuzes maken over welk gedrag effectief bijdraagt aan verbinding in de relatie met vriendjes, leeftijdsgenootjes en anderen, in wisselwerking met de omgeving. Hierdoor groeit zijn zelfvertrouwen, zit hij beter in zijn vel én voelt hij zich gelukkiger.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply