Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Boost voor je borsten én zelfvertrouwen

  Je borsten zijn een belangrijk onderdeel van je vrouwelijke silhouet. Wanneer je borsten je onzeker maken, kan dit je behoorlijk belemmeren. Misschien vind je ze te klein en durf je niet in bikini, hebben je borsten na de zwangerschap veel volume verloren of geven je grote borsten je nek- en schouderklachten. Gelukkig is er voor al deze problemen een oplossing.

  Onzeker over kleine borsten
  Voel jij je niet op je gemak in badkleding en probeer jij je kleine borsten altijd te verhullen door het dragen van bepaalde kledingstukken? Een borstvergroting kan je zelfvertrouwen een flinke boost geven. De ingreep kan worden gerealiseerd door middel van implantaten die in de borst worden geplaatst. Samen met een specialist kun je kiezen uit verschillende vormen en maten. Hierbij wordt natuurlijk altijd rekening gehouden met jouw wensen, maar ook met de vorm van je lichaam. Een nieuwe techniek om je borsten voller te maken is lipofilling. Daarbij wordt eigen vetweefsel van bijvoorbeeld je buik of heupen gebruikt. Deze manier van een borstvergroting is ideaal als je geen implantaten wilt of geen grote volumeverandering wilt. In tegenstelling tot implantaten kan door lipofilling de cup ‘maar’ met één cupmaat worden vergroot. Lipofilling leent zich ook erg goed om symmetrie te herstellen wanneer je borsten ongelijk zijn.

  Als je zware borsten een last zijn
  Misschien wil jij juist liever kleinere borsten omdat het gewicht van je borsten je bijvoorbeeld in de weg zit.
  Het kan een zeurende pijn geven aan je rug en schouders. Ook kunnen ze je belemmeren bij sporten of bewegen. Bij een borstverkleining wordt er aan de onderkant van je borsten huid en klierweefsel verwijderd. Ook vindt er vaak een tepelcorrectie plaats, waarbij de tepel naar boven wordt gezet. Het is belangrijk om je te realiseren dat een borstverkleining om die reden altijd littekens geeft,
  maar de specialist doet natuurlijk zijn best dit zo veel mogelijk te beperken.

  Wanneer je borsten zijn gaan hangen
  Na een zwangerschap, als je veel bent afgevallen of gewoon omdat je wat ouder bent: borsten kunnen door allerlei oorzaken gaan hangen. Vaak verdwijnt er ook volume aan de bovenkant. Door middel van een borstlift kunnen je borsten weer teruggebracht worden naar de plek waar ze vroeger zaten. Je kunt een borstlift ook combineren met een implantaat voor wat extra volume.

  Veelgestelde vragen
  Hoe lang duurt het voordat ik weer hersteld ben van de ingreep?
  Met name de eerste dagen na de ingreep kun je last hebben van napijn en zwellingen. In de eerste week moet je veelal rust houden en na drie weken kun je rustig je dagelijkse bezigheden weer oppakken. De eerste vier weken draag je dag en nacht een sportbeha. Na zes weken zijn de meeste vrouwen helemaal hersteld.

  Moet ik thuis iets regelen voordat ik een borstcorrectie onderga?
  De eerste week moet je rust houden. Het is dus fijn als er huishoudelijke hulp is
  en eventueel iemand voor de opvang van de kinderen. Doe van tevoren ook
  boodschappen en zorg voor een goed gevulde koelkast!

  Vergoedt mijn verzekering de ingreep?
  Of de ingreep vergoed wordt, hangt af van waar en hoe je verzekerd bent.
  Je kunt hierover informeren bij je zorgverzekeraar of een afspraak maken bij Velthuis kliniek.

  Velthuis kliniek
  Velthuis kliniek is actief op het gebied van plastische chirurgie, injectables en huidverbetering. Bij de
  kliniek staat aandacht voor de cliënten centraal.
  Betrokkenheid en begrip zijn belangrijke pijlers.
  De specialisten kenmerken zich doordat ze een eerlijk en realistisch advies geven in wat ze voor jou kunnen betekenen. Ook is er ruimte voor nazorg.
  De specialisten in de kliniek staan altijd voor je klaar. Velthuis kliniek biedt meer dan 60 verschillende behandelingen aan.

  Lipofilling bij borstreconstructies: specialist aan het woord

  Dr. Jeroen Stevens is werkzaam als plastisch chirurg bij Velthuis kliniek. Hij is onder andere gespecialiseerd in lipofilling.

  ‘Doordat bij lipofilling gebruik wordt gemaakt van je eigen cellen is de methode helemaal veilig. De methode kan ook goed worden ingezet bij een borstreconstructie na borstkanker om het resultaat te verbeteren en pijn te verlichten. Ook kan een deuk die bijvoorbeeld is ontstaan na een borstoperatie gecorrigeerd worden.’ Samen met een researchteam doet dr. Stevens al jarenlang innovatief, wetenschappelijk onderzoek naar lipofilling en biochirurgie. Door dit onderzoek heeft hij een methode ontdekt die het mogelijk maakt om je lichaam zelf schade te laten repareren: ‘Hierdoor wordt het niet alleen mogelijk om bijvoorbeeld de deuk in een borst na het verwijderen van een tumor te herstellen, maar kunnen we ook huid die door bestraling is beschadigd, herstellen. Ook littekens en alle andere vormen van schade kunnen, ongeacht de leeftijd van het litteken, worden hersteld. Het is een universele techniek die in de toekomst breed toegepast zal kunnen worden.’ Meer informatie over deze innovatieve methode, RPS genaamd, en het doorlopende onderzoek vind je op zijn website.

  www.drstevens.nl

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply